View Single Post
Eski 07-09-2009, 13:47   #76
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Solarizasyon toprak tabakasının ilk 15 santimine tesir eder. Larvalar normalde yeterli rutubete sahip 25-35 cm arasında bulunuyorlar. Isı yükseldikçe de aşağı inerler. Yani solarizasyon işe yaramayacaktır.

Bu yıl uyguladığım bir önlem, dışarıdan gelen keçi gübresini çuvallarla alıyorum. Çuvalların içinde zaten çok yüksek sıcaklık oluşuyor. Kullanmadan önce de mutlaka çim kırpınıtısı ile bir daha fermentasyona sokuyorum (şu ilkel olan kompost biçimi Mikroorganizma faaliyetini hızlandırmak için EM de kullanıyorum. 3 hafta içinde çimlerle birlikte gübre bir daha kompostlaşıyor ve içinde canlı böcek ve yumurta kalmadığından emin oluyorum. Buna mukabil faydalı mikroorganizmalar ve nitrojen bakımından da çok zenginleşmiş oluyor.

Burada önemli bir husus, bu şekilde hazırladığınız kompostu hemen tüketmeyip yığın halde bekletmeye devam ederseniz kadı lokmaları için mükemmel bir ortam hazırlamış oluyorsunuz ve etrafta ne kadar varsa oraya geliyorlar. Bunu bilirseniz tuzak ortamı olarak kullanabilirsiniz. Böyle olmasını istemiyorsanız, kullanılır hale gelen kompostu hiç beklemeden çuvallara alıp, ağızlarını iyice bağlamak gerekir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön