View Single Post
Eski 07-09-2009, 03:24   #83
gökceada
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: Basel-Isvicre
Mesajlar: 188
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel Mesajı Göster
sağolsun hanım türk kahvesini sevdiğimi bilir.salçayı kaynatırken közde kızımın hediyesi olan bakır cezveyle kahvemi de yaptı.
Yasar Kemal`in dostu...
Hepimizin dostu sevgili ali abi,

" Bu hikayenin gercekligine tüm kalbimle inandigim halde, Ali bey ve esinin gercek olduguna inanmakta zorlaniyorum" saptamamin nedeni ;
Kuskusuz senin hem anlatiminla hemde yolladigin resimlerle bize tüm yönleri ile gösterdigin bu günkü yasaminin gercek olup olmamasiyla ilgili degil.

Bir ironi yapmaya calistim kendimce.

Beni asil etkileyen sizin bu gün nasil yasadiginiz degil di!

Sizin bir eviniz,aileniz,kartal bir arabaniz,evlatlariniz,dostlariniz ve kuzucugunuz var.Sizin bu gün hayata , insana, dogaya ve o sevimli kuzucugunuzla tüm hayvanlara,canlilara ... kisaca; yasama, dünyaya pozitif bakisinizda,.. insan soyunun binlerce yildir yarattigi direngenlik ve her zorluga ragmen ayakta kalabilmek,sevebilmek ve yeniden yaratmak var. Bunu becerebilmek her insanin harci degil bilirsiniz.

Hele,hele günümüzde en basit konforunu kaybeden insanlarin dahi , bu konfora bir daha sahip olmak icin mücadele etmek yerine bunalimlara,deprasyonlara düsmesi karsisinda ,..
Sizin ve sevgili esinizin "inatla" yasama ve güzelliklere sarilarak beraber kurdugunuz yeni ama mutlu dünyaniz... felsefe yapmiyorum Ali abi,inanin bir cogumuzun yasamin güya getirdigi ,dayattigi zannettigimiz zorluklarina karsi bizi daha güclü hale getirdi.

Sizden mutlu olmanin,sevmenin ve paylasmanin illaki cok büyük maddi imkanlarla mümkün olmadigini, asil zenginligin insanin kendisinde oldugunu bir daha ögrendik.Bunu aklimizda tutmayi basarirsak, bu Ali abi ve sevgili esinin bize sundugu en pratik ve yapilabilinir nasihat olacaktir kanisindayim.

Elbette siz ve aileniz gercek üstü bir yasam yaratmadiniz.Bende sizi ve yasaminizi gercek üstü görmüyorum.Gercek üstü kavrami sanatta,edebiyatta bir yere sahiptir.Zaman , zamanda iyi para kazandirir . Oysa siz gerceksiniz. Her seye ragmen yasami yeniden kurgulayan ve tüm artilarini sosyal yasamdaki diger insanlarla,dogayla paylasmasini bilen iki insan.

Cok mu felsefe yaptik Ali abi ? E bilirsin biz taksiciler böyleyizdir.

Yazma konusunu gelince. Aslinda herkes yazmali. Herkes kendi ailesinden baslayip,kendini ve dünyaya ,insana ait yorumlarini yazmali. Herkes kendi hikayesini yazmali.Dedesini ismini bilmeyen milyonlarca insan var toplumumuzda.Köklerimizden haberimiz yok.Neden? Kayit düsmeyi bilmiyoruz yasamimiza.

Size gelince "anlattiginiz gibi yazin "

Sizin , bizim , hepimizin anlatimlarina ve yazacaklarina ihtiyaci olacak gelecek nesillerin.

Sevgili Ali abi,su an en yürekten dilegim sizinle ve ailenizle tanismak ve hikayelerinizi bire bir sizin sesinizle dinlemek olmasina ragmen, gelecegim diyemiyorum.Zaten bu yaz Cumhur beye mahcup oldum.Ama size gelmeye hep calisacagim bilesiniz.

Size ve sevgili esiniz hanimefendiye yürekten selam ve sevgilerimi yolluyorum.
Hoscakalin. ibrahim demirkol

gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön