View Single Post
Eski 06-09-2009, 01:45   #33
cumartesi70
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-08-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Şekerin en az sigara kadar zararlı olduğuna inanıyorum.Bu konuda bildiklerim:
-Kilonuzun %10u sadece şeker yüzündendir.Vücudunuza hiç şeker sokmazsanız başka hiçbir diyet yapmadan %10 kilo verirsiniz.
-Şeker Amerikanın keşfiyle kullanılmaya başlandı,Amerikadaki şeker kamışlarının keşfiyle.Daha öncesinde,insanlığın varolduğu zamandan beri bir gıda değildi.
-Şeker en hızlı enerjiye dönüşen maddedir.Bu yüzden vücut önce kandaki şekeri kullanır.
-Vücutta şeker yoksa yağ gibi diğer maddeleri yakarak enerjiye dönüştürür.Vücutta şeker yoksa yağlar yakılır,yakılmazsa yağlar vücutta,en kötüsü damarlarda birikir.
-Kan şekerini dengelemek için karaciğer insülin hormonu salgılar,insülin dengesi vücutta bağışıklık sistemini kontrol eden hormondur.
-Şeker kana çok hızlı karıştığı için karaciğer aynı hızda kan şekerini dengeleyemez,vücuda şeker girdiği anda insülin dengesi bozulur.Denge bozulunca kan şekeri ve insülin miktarları anormal değerlere inip çıkar.
-Şeker hastalarında bu etki,belirgin biçimde yaşamını etkiler,şeker hastası olmayanda farkedilmeden yavaş yavaş etkiler.
-İnsanın bağışıklık sistemi hem çok kuvvetli hem çok hassastır.Vücut saçı yabancı madde olarak algılarsa saçları vücuttan atmaya çalışır,aynı şekilde kanserli hücreleri de ayırt edemez.İnsülin bağışıklık sisteminin anahtarıdır.
-Kortizon vücuttaki hasarları onaran,hücrelerin yaşaması ve üremesi için,aynı zamanda hücrelerin ölmesi için gerekli bir maddedir.Yani vücutta gerektiği kadar olmalıdır,azı veya fazlası değil. Kortizonu da insülin kontrol eder.
-Normal gıdalarda kan şekerini normal düzeyde tutabilecek kadar şeker vardır,fazladan bir şeker girdisine vücudun ihtiyacı yoktur.
-İnsülin düzeni bozulunca kan şekeriniz düşer ve yeniden şekere ihtiyaç duyarsınız.Şeker bağımlılık yapar.Molekül yapısı eroinle sadece bir oksijen atomu farklıdır.
-1 bardak kolada 12 kesmeşekere eşit şeker vardır.
-1. dünya savaşından sonra ilk yapılan fabrikalar şeker fabrikalarıdır.İnsanın beslenmesi pahalıdır,şeker en ucuz beslenme yoludur.Ancak açlıktan ölme sınırında kurtarıcı olabilir.
-Üzüm gibi meyvelerin şekerleri rafine şeker kadar hızlı etki göstermez,karaciğerin kan şekerini dengelemesine zaman tanır.
-Şekeri bıraktığınızda insülin dengesi bozulan vücut yeniden şeker ister.Sigarayı bırakmak gibi ilk 1 haftada çok zorluk çekersiniz 2 hafta kadar bitkin hissedersiniz.Şekeri tamamen bırakmak en iyi yoldur.3 ay sonra şeker yemek istemezsiniz,fiziksel performansınız normale döner.Çay kahve vs besinlerin gerçek tadını almaya başlarsınız.
-Şeker yerine kullanılan tatlandırıcılar çok daha tehlikelidir.Tatlandırıcıların devamlı kullanımı tıbben yasaktır.Kansorejendirler.En kötü kanser türlerinden biri olan kalınbağırsak kanserinin başlıca sebebidir.Sindirim sistemi çıkışının çalışmadığı düşünülürse,bağırsak kanserinden ölüm şekli,en kötü ölümlerden birisidir,
-Şekeri bırakınca vücuttaki kıllanma azalır.
-Gece yatmadan şekerli bir besin alırsanız,aynı kolanın içine şeker attığınızda nasıl asidi sönüyorsa,aynı şekilde midenin asidi de söner.Mide,içindeki asidi dengelemek için aşırı asit basar,şeker mideden çekip gittikten sonra bu fazla asit midede kalır ve çeşitli mide rahatsızlıklarına zemin hazırlar.
-Şeker kullanmı genetik olarak şeker hastalığı riski taşıyorsanız bunun riskini arttırır veya şeker hastalığının daha erken yaşlarda ortaya çıkmasına neden olur.
-Genetik olarak şeker hastalığı riski taşıyıp taşımadığımızı bilemeyiz ancak DNA analizi falan gerektirir.Mükemmel bir DNA ya sahip olduğunuza eminseniz veya tüm organlarınız,bağışıklık sisteminiz,hormon dengeniz mükemmelse bu yazdıklarımı dikkate almanıza gerek yok
-Şekerin tek faydası şekerli ürünler üreten şirketlere kazandırdığı paradır,tabi bir de reklamcılara.
-Bunları hergün gofret vs yiyen gecenin 12 sinde kalkıp 1 kilo tulumba tatlısını mideye indiren,sonra şekeri tamamen bırakmış birisi olarak yazıyorum.Şu an baklava verseler bana tadı kötü geliyor.Bağımlılıktan kurtulduktan sonra yapılan tatlı kaçamakları nadir olursa hemen alışkanlık yapmaz ancak gittikçe sıklaşıyorsa yeniden bağımlılığa dönüyorsunuz demektir.

cumartesi70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön