View Single Post
Eski 04-09-2009, 11:47   #301
Zeolit55
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Sevgili üyeler ve çok saygıdeğer okurlarımız.

EM1-EM2-EM3Bu ürünleride ne yazıkki Allah'ın bir lütfu ilk deneyenlerdenim ve deneyenlerle beraber çalışanlardanım.

Şimdi B5A da ve diğer bu türev ürünlerdede belirttiğim olay hep aynıdır ve aynı olacaktır.

Bu ürünleri ilk olarak Çanakkale ilinin Biga ilçesinde ve İzmir ilinin Bergama İlçelerinde ve Bursa ilinin M.Kemalpaşa İlçelerinde denemelerini yapmış ve parselasyonlu çalışmış bir amele Mühendis olarak ürünleri size anlatayım.

Ürünlerin Özellikleri

1-Tüm bakteri özellikli ürünlerde olduğu gibi bu ürünler her toprakta kolay kolay çalışmazlar. Uygun org. madde, uygun EC, uygun Ph gibi ortam ararlar bu yüzden Tıpkı B5A da olduğu gibi her bölgede aynı verimi ve etkiyi göstermezler.

2- Bakteri oldukları için toprakta olanı işler ve bitkiye kullandırırlar. Sonrada topraktaki ortam bitince ölüm muhakkaktır.

3- Bu sebeble bu ürünleri kullananlara biz uçmadık (B5A cılar gibi) ve dedikki her 3 yılda bir toprağa 4-5 m3 mutlaka hayvan gübresi kullanınız. Olması gerekende bu çünkü 3. yılın sonunda toprakta alınabilir besin maddesi bitiyorve ürün nakavt çalışmıyor.

4- Hastalıklara dayanıklılık olayına gelince sağlam kafa sağlam vücutta nasıl bulunursa sağlam ve dayanıklı bitkide üzerinde hastalık ve zararlı taşımaz ve bu ürünün bünyesinde zaten üste atılanda bacillus türevleri bulunduğundan böceklerdede bunun etkisi ile zarar veremiyorlar birazda dayanıklılık giriyor işin içine olay bitiyor.

5- Bakteri türevli tüm ürünlerin bünyesinde B4 ve B5 vitaminleri bulunmaktadır bu vitaminlerin en büyük özelliği fenomonik kokuları bozarak böceği yanıltması ve bitkiden uzaklaştırmasıdır. Yani bu ürünler böceği öldürmüyor kaçırıyor ve uzaklaştırıyor bu konudada mucizeimiş gibi yanılgıya düşmeyin.
Çünkü kemalpaşada yapmış olduğumuz denemede aşırı yağmurdan sonra hastalıkta zararlıda bitkinin başına bitmişti ve hemen görüldü ama kimyasal ilaçlardan sistemik kullanamadık çünkü bakteri ile çalışıyorsunuz üstü vazgeçelim derken altıda bitirirsiniz

Bu konuda günlerce konuşabilirim ama şimdilik bu kadar yeter. Bu bakteri konusu ve bakterilerle üretim insana kafayı sıyırtır çok uğraşmayın ama kullanın.

Arkadaşlar demişlerki madem faydalı neden kullanılmıyor. Ben bu soruya gülerim hatta kahkaha atarım: Çünkü ben bu arkadaşlara yeni bir ürün getirsem en az 3 sene deneme isterler seni hep tarlada isterler ve en ufak olumsuzlukta suçu sana bulurlar. 15 tane ÜNV. deneme yapsan adam yinede afedersiniz çok biliyorya hocalarımızdan banane kardeşim benim avluda deneyelim der alacağı ürün yıllık 5 litre ama sana 500 lt lik masraf yaptırmaya çalışır başarı görsede almaz birde hakaret eder banane der.

Onun için kullanılmıyor. Köylüye çiftçi diyen zihniyet devam ettikçede olmayacak.
Kusura bakmayın biz mühendislerin birbirimize güveni yokki çiftçinin ve köylünün niye olsun.

Arıtmada ve diğer alanlarda kullanımıyla ilgili deney yapmadım ama bir zamanlar bu bakteriler yüzünden kafayı yemem konumuna gelmiştim. O çalışmalarımda şunu görmüştüm yaradan kendi yarattığı her şeyi tabiatta döngüye sokacak ve ekolojik dengeyi bozmayacak alternatifini yaratmış.Zaten sıkıntı en güzel şekilde yaratıldığı halde Ekolojiyi bozmaya çalışan insanda

Saygılar sunarım Bir garip kardelen

Zeolit55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön