View Single Post
Eski 04-09-2009, 11:46   #300
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Epsody,
Ben kompost ya da sıvı gübre üretilecek malzemenin pastörize edilmesi gerekiyor demedim ki. Benim söylediğim, eğer zararlı mikroorganizmalar üreyebilir diye bu kadar korkuluyorsa, o zaman malzeme pastörize edilir ve bu korku da elimine edilir dedim. İkisi farklı şeyler. Tekrar ediyorum. Başka ürünleri bilemem ama EM kullanıyorsanız, önceden pastörize etmenize gerek yoktur. Saygılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın doğasever Size bir soru EM'in içindeki mikro organizma gurubu, acaba.? zararmı görüyor EM'in ilave edeceğimiz malzemeyi pastörize veya sterilizasyan işlmine tabi tutmadan uygulamada bulunursak.

Bu benim kafamda ikilem yaratıyor,mesela bir kompost uygulamasına EM'i ilave ederek işlemi başlatıcağız bilmiyoruz malzememizin içeriğindeki bakteri guruplarına karşı EM'in işlevi ne olacak (solarizasyon başlığında oğuz alpere bu konuda tenkitlerde bulunarak solarizasyon uyguluyacakların yanında destekler bir durumda görünce bionemin sanki temiz topraklar istiyormuş da bakterileri safdışı ederek elimine edecek gücü yokmuş gibi tavırları vardı bende bu tavrının firmayı küçültücü bir durum ve bionemin üzerinde şüpheler uyandırdığını belirtim, sizde bana verdiği cevabı okumuşunuzdur beni zan altına sokan bir tavır içinde çeşitli başlıklarda üye arkadaşlara sıvı gübre uygulamalarında bulunuyorsunuz yaptıkları gübrelere bir hastalık taşıyan bakterinin vebalinin ne olacağının varsayımlarında bulundu) sıvı gübre veya kompost'ta her zaman malzememizi pasterizasyondan geçirmek zorunluğuna bir açıklama gerekiyor.

EM'in çalışma gücünün nelerle sınırlı olduğunun ve EM'e güvenimizin nerede başlayıp bittiğinin bilinmesinde yarar görmekteyim.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön