View Single Post
Eski 03-09-2009, 20:28   #113
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Av partisi

Konu avcılık olunca, yaşanan, tanık olunanlar kana bulanmış gerçekler olunca, haliyla, şiddetli kıtalararası gidiş gelişler, karamsar, kastı aşan eleştiriler de olabiliyor.

Dikkat edilirse bakış açısı farklı olsa da, ana düşünce (yaşama saygı, doğa ve hayvan sevgisi) ortak paydamız.

Sadece pozitifköpek için demiyorum, avcılığı çok sevip, en üst basamağa ulaşmak isteyen de, "avcılığı da avcıları da sevmeyen" de, beceriksizliğini şiddetle örtmeye yönelen akrabası ile yakınlığını protokole mahkum eden hassoman da, yıllarca tüfek ve köpekle dolaşıp, av olarak ait olduğu toplumu, üyelerini hedef alan pozitifköpek de uzak değil, yakınlar. Belki de sadece doğasever bir sitenin üyeleri olmalarından dolayı, ama durum bu.

Evet gerçekler bu kadar kana bulanınca arınmak da o kadar kolay olmuyor, temizlenmekse şart. Yani sorunun mu, çözümün mü tarafı olacağımızın netleşmesi ve bu yolda, küçük de olsa, elimizden gelen az şey de olsa, bir şeyler yapılması şart.

Doğaseverler olarak ortak paydada bile buluşup anlaşamazsak, herkesin şikayet ettiği, gerçek zararı veren, gerçekten eli kanlı, can alıcıların (dinamitle, elektrikle hayvan öldürenler) yaptıklarında bizim de payımız olmuyor mu, katkımız tepkisiz kalmaktan ibaret olsa da.

Avcılık zaaf mıydı, eski bir takım yaşanmışlıklar mıydı, nerede kalmıştık!


gece

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön