View Single Post
Eski 03-09-2009, 17:23   #112
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Karamsarlık, genelleme ve tepki döngüsü

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pozitifköpek Mesajı Göster
30 senedir avcılık yapamaktayım. Türkiye'de doğa can çekişiyor. Avcılık artık benim için sadece merada köpek gezdirmek oldu hiçbir ava silah atmak insanın içinden gelmiyor. Avrupa'da durum böyle değil. Hiçbir av hayvanın nesli tükenmiş durumda da değil.
...
Avrupa'da hiçbir av hayvanının nesli tükenmemişdir. Ama bizde sülün kalmamışdır. Avcı ve devlet el birliğiyle bu memleketin yaban hayatını hızla bitirmeye çalışmakdadırlar. Ortalıkda ne yaptığını bilmeyen, sadece duygularıyla hareket eden, bilgiden yoksun fikir sahibi çevreciler boşa kürek çekmekde, yaban hayatı için hiç kimse kılını dahi kıpırdatmamakdadır. Herkesin fikri vardır ama bilgisi yokdur.
Bu listedekileri sanırım biz Türkler, bir zahmet gidip tükettik. Zaten Afrikalı ve Asyalı avcılar da tüm dünyayı gezip, türleri yoketme derdindeler, hele Hintlilerin hiçbir canlıya acıdıkları yok. Hatta birçok canlı türünü çevreci ve etyemezler tüketmiştir, evet evet kesin onlardır!

Çoğunluk itibariyle söyledikleriniz doğru ama genellediğiniz kadar da değil. 'Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp' ise onun için buradayız.

Alıntı:
Avrupa'lının Bosna, Kosava katliamına dur demesi veya dememesi onların doğayı koruyup korumamalarının veya nasıl koruduklarının bir göstergesi olabilirmi?
"Avrupalıların katliama dur demesi"ni bekleyen kim, ben soykırımı teşviklerini, zevkle seyretmelerini ve ikiyüzlülüklerini kasdetmiştim. Zaten dünya savaşlarını da çıkaranlar da Aztekler, Maya'lardır kesin. Yoksa Avrupalılar çok barışçı insanlar, hiç kötülük nedir bilmezler, doğayı da sever korurlar.

Alıntı:
Biz Türkler bu toprakları nasıl aldık? Biz gelmeden önce buraları boşmuydu? Biz geldik ve onlara lütfen buradan gidermisiniz biz buraya yerleşeceğiz mi dedik.
Biz bu toprakları mertçe savaşarak aldık, gençlerimizin yaşlılarımızın kanı, canı karşılığı aldık. Namertçe kadın, çocuk öldürmedik. Hepsini de kılıçla almadık, kendi katılan da çok oldu. Bedelini ödeyen gelir bizden de alır, rayici bellidir. Aldığımızdan azına verecek değiliz ya!
Alıntı:
Bosna'da yapılanları görünce bu insanlara barbar dememek nasıl elde değilse, bizim milletimizin hayvanlara ve doğaya yaptığı işkenceyi görünce de bize barbar dememek elde değildir. Hayvan ve doğa katliamı ile ilgili haberleri bir araştırın, sopalarla dövülerek öldürülen ayı yavruları, bağlanıp, kesilen, kurşunlanan kurtlar, çöp kamyonlarında ezilen sokak köpekleri ve daha niceleri.
Hitlerin esir kamplarından daha kötü durumdaki sokak hayvanı barınakları, sokaklarda sefil olmuş o kadar sokak hayvanı. Hadi hayvanı geçin sefil halde yaşayan sokak çocukları, tinerciler, köylerde yalın ayak gezen, eğitim alamayan çocuklar, hayvan gibi satılan 12-13 yaşında kız çocukları, töre diye kendi akrabalarını katleden insanlar vs vs. Bu manzaraları hangi Avrupa ülkesinde görüyorsunuz?
Aristokrat Avrupa ülkelerinin elit semtlerine odaklanırsanız göremeyebilirsiniz ancak Avrupalıların elinin değdiği ülkeleri (sömürgeler) de gezmeden bu soruya cevap verme taraftarı değilim.

Alıntı:
Mutlaka her ülkede hayvanlara eziyet eden, sevmeyen hasta ruhlu insanlar vardır ama bu kadar çok olurmu? Bir millet top yekün bu kadar hayvan düşmanı olurmu? Bir millet bu kadar vurdum duymaz, bana neci, duyarsız, cahil, bencil olurmu? Olur ****** işte bizim ülkemiz gibi eğitimsiz, kanunları çalışmayan ülkelerde olur.

Bir araştırma yapın, istatistik çıkarın bakın bakalım hangi avcıda yaşlı köpek vardır. Belki yüzde 1dir. Hiçbir avcı yaşlı köpeğe bakmaz, ya merada bırakır, ya da merada onu vurur, ya da birine verir. Kendi köpeğini vuran avcı çokdur. 30 yıllık avcılık hayatımda çok görmüşümdür. Avcının köpeğine yaptığı eziyetin haddi hesabı yokdur. Doğumuna 3-5 gün kalmış köpeğini ava götürenimi istersin, süt emziren köpeği yavrularından ayırıp ava götürenimi istersin, bıçakla kuyruğunu kesip kızgın yağa batıranınımı istersin, avı yiyor diye ağzına çamur, toprak dolduranınımı istersin, eğitiyorum diye ölene kadar döveninimi istersin, silah sesinden korkuyor diye köpeği bağlayıp kulağının dibinde silah atanınımı istersin. Ne tür eziyet istersen bulabilirsin. Ben köpeğine iyi davranan avcıyı bu memleketde bir elin parmakları kadar az sayıda gördüm. Senelerce yurt dışında kaldım fakat orada da kötü davrananları bir elin parmakları kadar az sayıda gördüm.
Yazdıklarınızı okuyunca 30 yıl boyunca yaşayıp da yazmadığınız diğerlerini de düşününce, tahmin etmek zor değil, anlıyorum, anlıyoruz ama kompleks kime ne kazandırmış ki!

Avrupa gibi temellerini başkalarının kanı ve gözyaşı üzerine kuran bir uygarlığı bu kadar abartmayın bence.


gece
'bu da dahil bütün genellemeler yanlıştır' diyen forum kişisi.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön