View Single Post
Eski 03-09-2009, 12:29   #237
E®TY
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2005
Şehir: İzmir/Karşıyaka
Mesajlar: 201
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tolbil Mesajı Göster
Herkeze merhaba, uzun zamandır özel ağaçlandırma nedeni ile araştırmalar yapmaktayım, bu nedenle sitenizi takip ediyorum ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum, gerçekten oldukça değerli bilgiler sunuyorsunuz.benim sorum konu başlığımla aynı.kısaca konuyu özetlemek isterim....]
Konuyla ilgili şöyle özetlemek isterim ben de.. Kanuna göre yeraltı zenginliği yerüstü zenginliğinden önce gelmektedir. Bu sebepten maden uygulamalarında Orman idaresine sormazlar ama ağaçlandırma işlerinde maden idaresine sorarlar. Ayrıca maden işleri genel müdürlüğünün verdiği ruhsat buyuk alanları kapsamaktadır (max.100 ha. ) ama tam alanda madencının calısması ılk etapta olanaksızdır. Hem yer altı rezervının yetersızlıgı hem topografık yapı hem de malı kaynakların yetersızlıgınden 100ha. sahanın tamamında madencılık falıyetı baslamaz. Bu sebepten maden ruhsat sahalarına dusen agaclandırma alanlarınız ıcın ruhsat sahıplerıyle konusup sahalarının bu kısımlarını kendınızın kullanması ıcın anlasabılırsınız. Ayrıyetten 100ha. buyuklugunde maden ruhsatı olan kısı bu alanın tamamını kıralamıs ya da hukmen sahıbı olmus vazıyette degıldır. Sadece bu alan ıcındekı madencılık faalıyetlerınde hak sahıbıdır. Dıger faalıyetlerde kanunen hukmu yoktur. Örn. vermek gerekırse Ankara Çankaya'nın, İstanbul Taksım'in İzmir Konak ilçesinin maden ruhsatlarını basvurmanız halınde alabılırsınız. Faalıyet yapamazsınız ama maden ruhsatını alabılırsınız. Bu sızın bu bolgelerde hak sahıbı oldugunuzu gostermez. Fiili bı kıralama sozkonusu degıldır. Ancak Alınan ruhsat sahası içinde kalan bır bolgenın işletme izni için saha kıralama yoluna gıdılebılır. Bir madencı 100ha. ruhsat sahasının 1-2 ha. kısmı için arazının sahıbı kımse (Orman - Hazine - Özel şahıs) ondan bu 1-2 ha. alan için kullanma talep eder uygun gorulurse verılır. Kıralama ve haksahıbı olma bu asamadan sonra devreye gırmektedır.
Basvurmak ıstedıgınız sahanın nerde oldugunu bılmıorm ama yardımcı olmak ısterım. Bu konular üzerinde serbest çalışıyorum. Kısacası benım işim bu.
Özel ağaçlandırma ile ilgili her konuda herkesle görüşebiliriz. İyi çalışmalar..
ertugrulylmz@gmail.com adresımden daha detaylı gorusebılırız.

E®TY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön