View Single Post
Eski 03-09-2009, 12:27   #81
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Sevgili hassoman, her zamanki gibi iyi niyetli düşünceli ve faydalı yazını döktürmüşsün yine.
Teşekkürler.
Ama yine de bir ufak hususa parmak basmak istiyorum.
"Ev kazalarında erkeklerin oranını sormak bile abes" cümlene takıldım. Kaç tane erkeğimiz ev işlerinde, mutfakta eşine yardım ediyor ki?
Ben en yakınımdan eşimden işe başlayayım.
Eşim bekârken de en ufak bir ev işi yapmamış, en basitinden bir meyve soyup bile yememiş hep önüne hazır gelmiş. Hadi şeftali tüylü diye tutamıyor diyelim.
Meyve sepetindeki elmalar, armutlar, portakallar gözün önünde ama o soyup da yemez, bekler ki ben soyup önüne servis yapayım.
Allaha şükür özürlü de değil ama ya üşeniyor ya da benim hizmet etmemden zevk alıyordu.
Ben de iş yorgunu, stresli bir işi var diye hep üşenmedim yaptım. Ama ben de çalışıyorum, benim de stresli gün geçirdiğim oluyordu.
Bu iş Oğuz'un emekli olmasına kadar devam etti. O sandı ki bu hep böyle devam edecek. Yağma yok, gel bakalım canım içi diyerek yavaş yavaş bilmediği şeyleri göstermeye başladım.
Gösterdiklerim de çay nasıl demlenir, (daha türk kahvesi yapmayı bilmiyor)salata nasıl hazırlanır, sarımsaklı yoğurt nasıl yapılır, meyvelerin kesilmesi.
Meyvelerin kesilmesi dediğimde işi abartmıyorum inanın. Bir keresinde bulantım olduğu için bana nane limon hazırlamasını rica etmiştim. Tarifini sordu anlattım, sağ olsun yapıp getirdi. Daha sonra uyumuşum. Okuldan dönen oğlum odama gelip "Anne ne oldu hastalandın mı?" diye sordu. Nereden anladığını sorduğumda " Mutfağa girince babamın sana nane limon yaptığını anladım, bir limonu verevine bu şekilde babamdan başka kimse kesemez de ondan" dedi.
Bir keresinde de Silivri'de misafirlerimiz var, ondan karpuzu kesmesini rica ettim. Biraz sonra bahçeye geldi eli boş, "karpuz nerde?" diye sorduğumda aldığım cevap " Tavana yapıştı" oldu. Pek birşey anlayamadığımdan mutfağa gidip baktım. Koca bir karpuz diliminin içi tavana yapışmış. İnanamıyorsunuz değil mi?
Sevgili eşim karpuzu mutfak setine koymuş, ortadan ikiye kesmek isterken koca karpuzu yere düşürmüş, patlayan karpuz hertarafa sıçramış bir dilim de fırlamış tavana yapışmış.
Film gibi ama doğru işte.
Sağolsun, kendisi sakar mı sakardır. Genelde ondan pek yardım talep etmiyorum, inanın bir şey isteyip de pişmanlık duymadığım şey hemen hemen yok gibidir. Ya kırar ya döker, temizlemesi bana daha da zor gelir.
Bilmiyorum belki de dünürümün dediği gibi " sıvışmanın yolunu böyle buldu".

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön