Halil bey, 3, 4 yıl önce dikdiğimiz üzümler var. İyi bir gelişme ile gövdeleri 3 ila 5 cm. arasında kalınlığa ulaştılar.
Ancak başlangıçta katoloğdan seçerek aldığımız asmaların bazıları iç anadoluya uygun asmalar olmadığından meyve alamıyoruz, ya da çok tatsız, küçük meyveleri oluyor.
Arkadaşlarla bunları değiştirmeye karar verdik. Tüm parseller birleşince 30 dan fazla böyle asma var.
Hem kıyamıyoruz, hemde birşeyler yapılabilirmi, aşı olurmu, nasıl yaparız diye düşünüyoruz.
Şimdi bu asmaları işaretliyoruz, hemen yanlarına sonbaharda yeni asma fidanı alıp dikmekte sonraki yıl eskileri sökmekte bir başka düşüncemiz.
Sizin görüşlerinizi alabilirmiyiz?