View Single Post
Eski 28-08-2009, 22:24   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Parfe (meyve şekerli ve krokanlı)

Bir arkadaşımızın isteği üzerine evvelce de bahsettiğim başka bir parfe tarifi vermek istiyorum.

Meyve şekerlemeleri- portakal, kiraz, incir v.s.
Badem krokan, iç badem ve iç şamfıstık.

1,5 paket Pınar Krem Şanti hazırlayın. İçine kar gibi çırpılmış 4 yumurta akını ilave edin.
Tavla zarı şeklinde minik minik doğranmış meyve şekerlemelerini katın. (pastanelerden kolayca bulabilirsiniz-genelde pastaları süsler veya kek içine katarlar)
İrice dövülmüş badem krokan ( bademin kabukları soyulduktan sonra karamelize edilmiş şeker içine katın ve ıslatılmış mermer tezgah üzerine ince olarak dökün soğuyunca kullanın) veya bunu da marketlerden veya pastanelerden alabilirsiniz. Marketlerde Koska veya Tempo'nun ufak paketleri satılmaktadır.
Kabukları soyulmuş bademleri de ortadan bölerek, dış kabukları çıkartılmış yeşil şam fıstıkları da kırarak (Bunlar da marketlerde veya kuru yemişçilerde paket paket satılmakta) şanti içine karıştırın.

Bütün bu malzemeleri, içi su ile ıslatılmış (yapışmasın diye ve suyu dökülmüş)
bir payreks kaba boşaltın ve buzdolabının buzluğunda dondurun.

Bitter çukulatayı çok az su ile eritin ve azıcık pudra şekeri ilave edin.

Dilim, dilim kesilen donmuş parfe üzerine bu ılık çukulata sosunu dökerek servis yapın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön