View Single Post
Eski 28-08-2009, 09:57   #9
Nerkol
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Isparta
Mesajlar: 1
Değişik bir patlıcan kızatması

konuyu görmüşken bende çok sevdiğim bir patlıcan kızatması tarifi vermek istiyorum.
Alaca soyulan patlıcanlar tuzlu suda bekletilerek acı suyunun çıkması sağlanır ve acı suyu süzüldükten sonra bütün olarak haşlanır. Diğer tarafta 2 yumurta yarım su bardağı un (koyu bir kıvam olacak un az gelirse biraz daha eklenebilir.) ve biraz tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Patlıcanları bu karışıma batırarak kızgın yağda her tarafını kızartarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Nerkol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön