25-08-2009, 18:19
|
#2
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
|
Kek yapmanın püf noktaları;
- Un karışıma katıldıktan sonra çok fazla karıştırılmamalıdır. Fazla karıştırma ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapının oluşmasına neden olur.
- Yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpılmalıdır.
- Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
- Mısır unu, kakao, vanilya, kabartma tozu, tarçın gibi malzemeler una eklenmeli, karışımın tam olarak gerçekleşmesi ve havalandırılması maksadıyla hep birlikte elenmelidir.
- Hamura eklenen meyve ve çerezler en son nişastaya veya una bulayarak çok fazla karıştırmadan ilave edilmelidir.
- Kekler genellikle 170-190 derece arasında önceden ısıtılmış fırınlarda pişirilir.
- Hamur kalıba aktarıldıktan sonra kalıbı 1-2 kere tezgaha veya kaşık ile kalıbın etrafına vurarak hamurun oturması sağlanır.
- Karışım fırına sürüldükten sonra en az 20dk kapak kesinlikle açılmamalıdır.
- Kek piştikten sonra fırının derece ayarını kapatın ve keki sönmüş fırında 10 dk bekletin.
- Kek fırından alındıktan 10 dk. sonra kalıptan çıkartılır. Veya ıslak bez üzerine oturtulur. Kalıptan çıkartılan kek kağıt havlu üzerine koyulur. Kekin nemlenip ıslak ıslak olmasını engeller.
- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
|
|
|