View Single Post
Eski 25-08-2009, 18:19   #2
Arzu Kırlangıç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Kek yapmanın püf noktaları;

  • Un karışıma katıldıktan sonra çok fazla karıştırılmamalıdır. Fazla karıştırma ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapının oluşmasına neden olur.
  • Yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpılmalıdır.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
  • Mısır unu, kakao, vanilya, kabartma tozu, tarçın gibi malzemeler una eklenmeli, karışımın tam olarak gerçekleşmesi ve havalandırılması maksadıyla hep birlikte elenmelidir.
  • Hamura eklenen meyve ve çerezler en son nişastaya veya una bulayarak çok fazla karıştırmadan ilave edilmelidir.
  • Kekler genellikle 170-190 derece arasında önceden ısıtılmış fırınlarda pişirilir.
  • Hamur kalıba aktarıldıktan sonra kalıbı 1-2 kere tezgaha veya kaşık ile kalıbın etrafına vurarak hamurun oturması sağlanır.
  • Karışım fırına sürüldükten sonra en az 20dk kapak kesinlikle açılmamalıdır.
  • Kek piştikten sonra fırının derece ayarını kapatın ve keki sönmüş fırında 10 dk bekletin.
  • Kek fırından alındıktan 10 dk. sonra kalıptan çıkartılır. Veya ıslak bez üzerine oturtulur. Kalıptan çıkartılan kek kağıt havlu üzerine koyulur. Kekin nemlenip ıslak ıslak olmasını engeller.
  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön