Ben şimdilik 2 tür etiket çubuğu kullanıyorum.
İlki ahşap Adana şiş çubukları. 25 cm uzunluğunda ve 1 cm çapında. Kalın asetat kalemi ile 4-5 ay dayanabiliyor (ahşap olduğu için bir süre sonra çürümeye başlıyor).
İkincisi küçük viyöller için dondurma kaşıkları. Kareye yakın 1.5 cm 2 cm kaşık kısmına kalın veya ince asetat kalemi ile yazıyorum. Direkt güneş görmezse ince asetat kalemleri 2-3 ay dayanıyor, ancak kalın asetat kalemi ile 6-7 ay dayanacağını sanıyorum. (Geçici kullandığım için o kadar uzun süreli kullanmadım)
Plastik bıçakları kullanan arkadaşlar da var.
Şu ana kadar bulabildiğimiz en ucuz çözümler bunlar.
Not: Çubukları veya mürekkebi aşındıran en önemli faktör ultraviyöle güneş ışığı, daha sonra ise su/nem/küf.
|