View Single Post
Eski 22-08-2009, 15:47   #96
acemifüsun
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Sn.ahmeter sellukalarınız harika, bahçeniz ile ilgili duygularımı konu başlığında yazmıştım,ellerinize, yüreğinize sağlık.Ayrıca sellukanın üretimi ve yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için olağanüstü gayretler gösteren İzmirli dostlara da sonsuz teşekkürler.

Agaclar.net'i tanımama neden olan selluka ve pembe domates ile ilgili çalışmalardır.Selluka çocukluğumun çiçeği, kokusu, onun özel bir yeri var.Çocukluğum Göztepede geçti, iki katlı evlerin bahçelerinde çeşit çeşit çiçekler ve sellukaların harika kokuları .
Baharda Karşıyaka Fidanlıkdan iyi gelişmiş bir selluka aldım, balkonumuzu da sevdi, büyümesi çok iyiydi, fakat ; ilk önce kırmızı örümcek, sonra yaprak bitleriyle başedemedim ve tüm dallarını dipten 3-4 cm bırakarak kestim.Şimdi Sn.ahmeterin verdiği bilgilere göre yaptığım bir hatayı da anladım, ben ne yazık ki uzun bir sopanın etrafına sellukayı defalarca sardırmıştım. Bıraktığım ufacık iki daldan şimdi bir sürü yaprak ve sürgün veriyor ve ayrıca bionem uyguluyorum.
Aceba gübre vermem gerekiyor mu, gerekiyorsa nasıl bir besin vermeliyim ve bıraktığım daldan üç küçük dal çıktı, bunlarda bir budama gerekir mi? Sevgiler.


Düzenleyen acemifüsun : 22-08-2009 saat 15:49 Neden: imla hatası
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön