Bu tarifi M. Emin Avşar'ın "Geleneksel yemekleri ile Manisa" adlı kitabından aldım. Denemedim, ama güzel bir tarife benziyor.
Bu tarifi yapanlar Manisa'dan Ahmet Özalp ve Sıdıka Salgan imişler.
Bu
tarifi sevgili hassoman da yapmış.
Malzeme:
Üç dört ayva, üç dört elma, üç dört armut, bir kg. muşmula, bir kg. taze üzüm ya da iki avuç kuru üzüm, beş on yaprak taze nane, yeterince limon, iki kg. toz şeker, biraz ekmek.
Yapılışı:
Muşmula taneleri bütün, üzümler tane tane, öteki meyveler kabuklu ve dilimlenmiş olarak karıştırılır. Musluklu bir küp içine bir kat meyve, bir kat şeker olarak yerleştirilir. Her katın üstüne bir iki yaprak nane ve dilimlenmiş limon konur. En üste mayalanma için tülbent içinde ekmek konarak, yirmi yirmibeş bardak su dökülüp, küpün ağzı kapatılır. Küp arasıra sallanarak onbeş yirmi gün beklenir. Tükenmez içildikçe küpe su ve şeker eklenir.
Hoş bir içeceğe benziyor, denemek lazım