Menengiç kahvesini denemenizi tavsiye ederim. Suriyeli bir arkadaşımız Kilisten getirmişti. Bittiği zaman Antalyada bulabileceğimi sanmıyordum fakat bir aktarda gördüm ve hemen aldım. Ben sütle yapılanı tercih ediyorum.
Kahveyi çok tükettiğim için faydasını ve zararlarınıda biliyorum. Menengiç kahvesinin hiçbir zararı yok.
Menengic Ağacı Türkiyenin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia terebinthus diye anılan Menengic; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kahvesinin içinde kimyasal madde yoktur 100 dağaldır.
Menengiç Kahvesinin Faydaları:
Öksürüğü keser
Balgam söktürür
Nefes açıcıdır
Nefes darlığına iyi gelir
Antiseptik özelligi vardır
Göğsü yumuşatır
Solunum yollarına faydası vardır
Ayak terlemelerini önler
Yaraları tedavi eder
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur
Ses tellerine iyi gelir
Mide ağrılarını dindirir
Kalp yetmezliği riskini azaltır
Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır
Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile
kandaki kolesterolü düşürmeye
kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı:
Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir.
Menengiç kahvesini Türk usulü pişirmek için :Bir Çay fincanı SÜT için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte bir taşım kaynatınız. Bir dakika bekleterek Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız.
Pratik Hazırlamak İçin: Çay fincanı için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi koyarak üzerine kaynar SÜT dökünüz. Karıştırıp bir dakika bekletiniz. Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız.
|