View Single Post
Eski 15-08-2009, 15:15   #2
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Name:  16084.jpg
Views: 45257
Size:  26.9 KB
İkinci kez açılan parçalar, her iki ucundan elle çekiler burulur ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

Name:  16083.jpg
Views: 45519
Size:  37.5 KB
Yumurtanın sarısı ve beyazı beraber çırpılarak üzerine sürülür. İsterseniz uzun parçaları bıçakla ikiye bölebilirsiniz.

180 derecede yaklaşık 30 dakikada pişer. Pişerken tezgahın üzerindeki kırıntılar kabaca alınır. Tezgaha bir kaç kaşık sirke dökülür, bulaşık deterjanlı süngerle kolayca temizlenir.

Name:  16081.jpg
Views: 45304
Size:  40.0 KB
Yanında peynir, zeytin yenir ve demli çay içilir (çayım daha demlenmedi).

Notlar:
-Bu çörek bekleyince de başka güzel oluyor. Derin dondurucuda saklanabiliyor. Tavada az ısıtıp serviz yapabilirsiniz.
-Kepekli un katarsanız ağızda daha çok dağılıyor.
-Bu çörek hamuru ince açılarak tavada da yapılıyor. Bilen arkadaşlardan tarifini bekleriz.


Düzenleyen Kiraz : 15-08-2009 saat 15:30 Neden: gereksiz yer çıkartıldı
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön