İkinci kez açılan parçalar, her iki ucundan elle çekiler burulur ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
Yumurtanın sarısı ve beyazı beraber çırpılarak üzerine sürülür. İsterseniz uzun parçaları bıçakla ikiye bölebilirsiniz.
180 derecede yaklaşık 30 dakikada pişer. Pişerken tezgahın üzerindeki kırıntılar kabaca alınır. Tezgaha bir kaç kaşık
sirke dökülür, bulaşık deterjanlı süngerle kolayca temizlenir.
Yanında peynir, zeytin yenir ve demli çay içilir (çayım daha demlenmedi).
Notlar:
-Bu çörek bekleyince de başka güzel oluyor. Derin dondurucuda saklanabiliyor. Tavada az ısıtıp serviz yapabilirsiniz.
-Kepekli un katarsanız ağızda daha çok dağılıyor.
-Bu çörek hamuru ince açılarak tavada da yapılıyor. Bilen arkadaşlardan tarifini bekleriz.