15-08-2009, 14:22
|
#433
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
|
Sayın TODOR
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor
Verilmiş bir cevap göremedim. Ben bildiklerimi söyliyeyim;
- Sert çekirdekliler sert çekirdeklilere (erik, şeftali, zerdali, kayısı, kiraz, vişne, badem)
- Yumuşak çekirdekliler yumuşak çekirdeklilere (elma, armut, ayva, muşmula)
- üzümsüler üzümsülere (üzüm, dut, incir)
- turunçgiller turunçgillere (trunç, mandalina, portakal, greyfurt)
benim bildiklerim bunlar. Sert kabukluların anaçlarını bilemiyorum. Ama Cevizde anaç olarak tohumdan yetiştirilmiş çöğürler kullanılıyor galiba
Duta üzüm aşılamak ise biraz zahmetli oluyor. Bunu gerçekleştirmek için şöyle bir yol izliyorlarmış. bahçesinde gördüğüm birisi anlattı, bende aktarmaya çalışayım;
- Dutun sağlıklı ve iştahlı bir dalı matkapla deliniyor
- Yakında bulunan, kökü topraktan beslenen asmanın taze bir sürgünü bu delikten geçiriliyor
- İçinden asma geçen delik iki tarafından hava almıyacak şekilde macunlanıyor
- dut ağacı delikleri kapatıp asma dalını beslemeye başlayınca asmanın gelişi kesiliyor
Böylece dutun köklerinden beslenen üzümler çok daha verimli hem çok daha lezzetli oluyor. Çok enteresan gelmişti bana
Birde bal kabağına karpuz aşılıyorlar, karpuzlar büyük olsun diye. Nasıl yapılıyor bilmiyorum
|
Bu duta üzüm aşılamayı biraz daha açsak acaba nasıl olur yeni konuda elinizde foto var mı?
|
|
|