Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 15-08-2009, 14:22   #433
gtatas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Sayın TODOR

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Verilmiş bir cevap göremedim. Ben bildiklerimi söyliyeyim;

- Sert çekirdekliler sert çekirdeklilere (erik, şeftali, zerdali, kayısı, kiraz, vişne, badem)
- Yumuşak çekirdekliler yumuşak çekirdeklilere (elma, armut, ayva, muşmula)
- üzümsüler üzümsülere (üzüm, dut, incir)
- turunçgiller turunçgillere (trunç, mandalina, portakal, greyfurt)
benim bildiklerim bunlar. Sert kabukluların anaçlarını bilemiyorum. Ama Cevizde anaç olarak tohumdan yetiştirilmiş çöğürler kullanılıyor galiba

Duta üzüm aşılamak ise biraz zahmetli oluyor. Bunu gerçekleştirmek için şöyle bir yol izliyorlarmış. bahçesinde gördüğüm birisi anlattı, bende aktarmaya çalışayım;

- Dutun sağlıklı ve iştahlı bir dalı matkapla deliniyor
- Yakında bulunan, kökü topraktan beslenen asmanın taze bir sürgünü bu delikten geçiriliyor
- İçinden asma geçen delik iki tarafından hava almıyacak şekilde macunlanıyor
- dut ağacı delikleri kapatıp asma dalını beslemeye başlayınca asmanın gelişi kesiliyor

Böylece dutun köklerinden beslenen üzümler çok daha verimli hem çok daha lezzetli oluyor. Çok enteresan gelmişti bana

Birde bal kabağına karpuz aşılıyorlar, karpuzlar büyük olsun diye. Nasıl yapılıyor bilmiyorum
Bu duta üzüm aşılamayı biraz daha açsak acaba nasıl olur yeni konuda elinizde foto var mı?

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön