View Single Post
Eski 14-08-2009, 15:14   #278
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Sayın doğasever yorumunuz için teşekkür ederim.

Bende size kendi yötemimin açıklamasını getireyim, benim ön koşullu olarak fermantasyon esasına dayalı çukurda solucanlarla kompost yapmamın gereği ile ben bahçede ve çevrede bulunan bütün otları toplayıp güneşte soldurduğumdan. Yani tamamen kurumalarının ardından karbon, azot (yeşiller kahverengiler ) dengesine bakmıyorum.

Başlangıçta kuru otlarla başlıyorum ,"burdan ötesine dikkat et"her sıra arasına mutfak atıkları yani yeşil malzemeler kıyma makinasından geçirerek fermantasyon varilinde mayalamayı yapıyorum bu işlemi, ne şekilde yaptığımı anlatmıştım; bu mayalanmış eriği hem bahçe sulamayla gübre vermede kullandığım gibi, kompsost oluşumunun katları arasını da hem sulamış hem maylamış hemde yeşil malzeme gibi kullanıyorum.

Yığınları 50cm den büyük yaptığımda yığın tam ortasından yani sıvıyı boşalttığım noktalarda yığında kızışma olayı gözlediğimden ayın zamanda beyazlaşma artığınıda mikro organizma faaliyetinde yoğun enerji talebi olarak bu bölgenin isteği var diye sadece bu bölgenin beslenmesi olarak uygun gördüğümden bu noktanın özellikle bu eriyikle ıslanarak mikroorganizmalara serum olarak takviyesi için uygun görmekteyim.
Bu uygulamalarımın yorumunu yaparak getireceğin açıklamalar doğrultusunda uygulamalarımda senin uzmanlığının kariyer bilgilerinle çalışmalarıma yön vereceğim top sende tabiri caiisse senin cevabını cepten alacağım ama cevaplamam üç gün sonraya kalır en iyi dileklerimle esenlikler dilerim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön