Arkadaşlar bir turşu tarifide benden olsun yaptığım turşuların hem tadı güzel oluyor hemde ertesi sene bile erimiyor
1 litre su,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı limon tuzu,
1 yemek kaşığı salamura tuz,
1.5 çay bardağı sirke
bu ölçü 1 litre su için geçerli, bunu bu şekilde çoğaltarak hazırlayabilirsiniz. Suyu da
kaynatıp soğutun ya da evinizde arıtım cihazı varsa onu direk kullanın ben 2. şıkkı kullanıyorum
inanın harika oluyor çevremdeki herkes bu tariften memnun kolay gelsin tam zamanı.
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını aldıktan sonra buzlukta saklıyabilirsiniz istenildiği zaman çıkarır salatasını yapabilirsiniz dolaptan çıkarılan biberleri didikleyip içine yeşil zeytin doğranır biraz dövülmüş ceviz, maydonoz,limon, zeytinyağ ve dövülmüş sarımsağı harmanlayıp tabağa yerleştirin,
afiyet olsun.
Düzenleyen nalan61 : 20-08-2009 saat 00:29
|