Alıntı:
Pirinç pilavı yaparken bir iki damla limon lapalaşmayı önler, bir adet kesme şeker de beyaz olmasını sağlar.
|
Doğru dürüst yıkanmayan hiçbir pirinci limon suyu adam edemez, sadece hafif bir rayiha verir ve şekerle beraber beyazlatır.
Şehriyeyi tereyağında ya da margarinde kavurursanız bu kararmayı 1 kg.limonun suyu da olsa ağartamaz. Şehriye azıcık sıvıyağda kavrulur, istenirse tereyağ ilava edilir sonra.
Alıntı:
Türk kahvesi kavanozunun içine koyulmuş bir iki adet kesme şeker tazelik süresini uzatır.
|
Kavanozu sıkı kapatın, güneş ışığından korumayı da unutmayın
.
Alıntı:
Patatesleri kabuklarıyla bile haşlarken içine bir tatlı kaşığı tuz ve aynı oranda şeker koyarsanız daha lezzetli haşlanmasını sağlarsınız.
|
Sirke de koyabilirsiniz. Azıcık tabi.
Alıntı:
Makarnayı haşladığınız suyu hemence dökmeden birazını saklayın ve hazırlayacağınız sosu pişirirken birkaç yemek kaşığı sosa ekleyiniz. Makarnanın pişerken suya saldığı un ve nişasta sosta kıvam arttırıcı özellik taşır.
|
Bu suyu çorbalarda değerlendirebilirsiniz.
Makarnanın tüm nimetlerinden faydalanmak için önce azıcık sıvıyağda kavurup,çekeceği kadar sıcak su ilavesiyle pişirmelisiniz. Aksi halde herşey haşlama suyuna geçecektir.
Alıntı:
Maydanoz, dere otu ve nane gibi yeşillikleri hatta tüm salatalık malzemeleri alışveriş sonrası hemen dolaba yerleştirmeden birkaç saat kuruması için bekletirseniz dolapta dayanma sürelerini uzatırsınız.
|
Saplarını kesip kavanoza koyarsanız daha uzun süre kullanırsınız, naylon poşetlerde sulanır ve çürür.
Alıntı:
El yapımı açma böreklerde hamura ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı üzüm sirkesi böreğin çıtır çıtır olmasına neden olur. Poğaça türü hamur işlerinde de aynı uygulama yerken hamurun ağzınızda dağılmasını sağlar.
|
Elma sirkesi daha çıtır yapar
Benden bu kadar...