View Single Post
Eski 12-08-2009, 16:34   #15
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Alıntı:
Pirinç pilavı yaparken bir iki damla limon lapalaşmayı önler, bir adet kesme şeker de beyaz olmasını sağlar.
Doğru dürüst yıkanmayan hiçbir pirinci limon suyu adam edemez, sadece hafif bir rayiha verir ve şekerle beraber beyazlatır.
Şehriyeyi tereyağında ya da margarinde kavurursanız bu kararmayı 1 kg.limonun suyu da olsa ağartamaz. Şehriye azıcık sıvıyağda kavrulur, istenirse tereyağ ilava edilir sonra.

Alıntı:
Türk kahvesi kavanozunun içine koyulmuş bir iki adet kesme şeker tazelik süresini uzatır.
Kavanozu sıkı kapatın, güneş ışığından korumayı da unutmayın .

Alıntı:
Patatesleri kabuklarıyla bile haşlarken içine bir tatlı kaşığı tuz ve aynı oranda şeker koyarsanız daha lezzetli haşlanmasını sağlarsınız.
Sirke de koyabilirsiniz. Azıcık tabi.

Alıntı:
Makarnayı haşladığınız suyu hemence dökmeden birazını saklayın ve hazırlayacağınız sosu pişirirken birkaç yemek kaşığı sosa ekleyiniz. Makarnanın pişerken suya saldığı un ve nişasta sosta kıvam arttırıcı özellik taşır.
Bu suyu çorbalarda değerlendirebilirsiniz.

Makarnanın tüm nimetlerinden faydalanmak için önce azıcık sıvıyağda kavurup,çekeceği kadar sıcak su ilavesiyle pişirmelisiniz. Aksi halde herşey haşlama suyuna geçecektir.

Alıntı:
Maydanoz, dere otu ve nane gibi yeşillikleri hatta tüm salatalık malzemeleri alışveriş sonrası hemen dolaba yerleştirmeden birkaç saat kuruması için bekletirseniz dolapta dayanma sürelerini uzatırsınız.
Saplarını kesip kavanoza koyarsanız daha uzun süre kullanırsınız, naylon poşetlerde sulanır ve çürür.

Alıntı:
El yapımı açma böreklerde hamura ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı üzüm sirkesi böreğin çıtır çıtır olmasına neden olur. Poğaça türü hamur işlerinde de aynı uygulama yerken hamurun ağzınızda dağılmasını sağlar.
Elma sirkesi daha çıtır yapar


Benden bu kadar...


Düzenleyen berduray : 13-08-2009 saat 14:43 Neden: düzenleme
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön