View Single Post
Eski 11-08-2009, 12:36   #33
Hakan KINACI
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Doğa kuşlarının tamamının artık satışı ve avlanması yasaklandı. Artık satışına ve beslenmesine izinili olanlar sadece bir derneğe üye olan ve bilezik numarası olan kişiler bilezikli doğa kuşu alıp satabiliyor.
Besleme konusunda ise yanlış anlaşılmasın herkes besleyebilir herkes alıp satabilir ancak doğa kuşları(saka,flurya,iskete ve çapraz gaga gibi...) mutlaka va mutlaka bilezikli olması şartı var.
Birde çok eski yetiştiriciler var doğa kuşu bileziksizdir ancak besleyen kişide yıllarını geçirmiş olabilir(1~3 yıl gibi) bu tür kuşları tekrar doğaya salamak da bir tür cinayet gbi gelebilir sebebi ise bu kuşlar artık bir kafes kuşu olmuştur(kanarya gibi) doğaya salındığında hemen alışamayacağı için ölüme terketmek olur.

Sakalar doğada her yıl aynı yere gelirler bir erkek doğada 3 **** 4 dişi ile birlikte olabilir ve her bir yuvayı 5 mt aralıklarla dişilerini ağaçlara yerleştirir yavrular çıkana kadar her yuvasını mutlaka izler, yavrular çıktığında ikinci yuva işlemleri dişilere aitken erkek yavrularını hepsini bir ağaçta toplar onları topluca yeme ve suya alıştırır baba yavrulardan ayrılmaz ve sürekli onları gezdirir.
Dişiler yılda 3 **** 4 kez yumurta yaparlar herbir dişi bir batında 3ile 4 yumurta yapar ve baba sezon sonuna kadar bitin yavrularını ve dişilerini kollar, besler ve bakar sezon sonunda tüm dişilerini ve yavrularını topalar ve göç eder daha sıcak bölgelere, birde sonbaharda aynı yuvalarının bulunduğu yere döner ve tüy dönemini bitirdikten sonra kışa doğru tüm kabilesini toplar ve daha sıcak bölgelere göçeder taki, ilk bahara kadar ilk baharda yine aynı bölgeye gelirler.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön