View Single Post
Eski 04-08-2009, 23:39   #35
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Tesisatı demir boru değil plastik boru ile yaptırın, hem daha kolay, hem daha sağlıklı, hemde daha ekonomik.

Depo olarak aynı depodan bahsediyoruz, orada da bulabildiğiniz iyi olmuş, burada fiyatları 80-85 arası diyorlar, oda aracıdan, direkt yerinde sanırım 50-60 Lira gibi bir rakam olsa gerek. Kışın depoyu dondurmamakta önemli tabi ama hidroforu dondurmamak daha önemli (başıma geldi de biliyorum ).

Depoyu dediğiniz gibi garaj gibi bir yere koymanız yeter ama hidroforu mümkünse evin içinde bir yere koyun. en fazla çalışırken biraz gürültü yapacaktır ama dondurmaktan iyidir. Dışarıda üstünü sarsanız o zamanda çalıştığında fazla ısınacaktır ki o da motora yine zarar verecektir.

Benim bahsettiğim hidroforun özelliklerini de aklımda kaldığı kadarıyla yazayım. 750 Wat, 1 Hp ve 2 kat 2 daireye yetecek kapasitede olduğu söylendi. Yaklaşık 2 metre yukarıdaki, 12-13 metre mesafedeki 3 tonluk depodan aldığı suyu, hidrofordan yaklaşık 1 metre yükseklikteki 4 musluktan, neredeyse basınç farkı olmadan aynı anda akıtıyor. kendi üzerindeki basınç göstergesinde, borulardaki basıncı 8-10 bar arasında gösteriyor.

Tamamıyla çin malı ama geçen yaz boyu kullandık en ufak bir sıkıntımız olmadı, fakat kışın aşırı soğuklarda maalesef koruyamadık dondurduk. Yaz başında üstündeki hidromatı (tank yerine geliştirilmiş bir aparat) kullanmak suretiyle aynı motorun yenisini aldık, şu anda da sorunsuz kullanıyoruz. Yalnız, ilk aldığımız motor biraz daha sesli çalışıyordu, ikinci aldığımız daha sessiz çıktı Çin işi olunca biraz da şans faktörü giriyor işin içine

http://www.irka.com.tr/index.php?do=...product&pid=89

Şu linkteki hidroforun benzeri bu da 2 kat 2 daire diyor ama 0,5 Hp diyor. Hidromat dediğim de, linkteki motorun üstünde bulunan kırmızı kısmı. Aslında bu linktekini de alabilirsiniz, 286 Liradan 215 Liraya çekmişler fiyatı. İtalyan malı imiş, benim bahsettiğimden daha kaliteli bir şeye de benziyor.

Yinede ulaşamadığınız bir şey olursa, ilçeden kargo alma imkanınız varmış, eksiklerinizi bildirin ben buradan tedarik edip size kargolayayım.

Allah kolaylıklar versin, işiniz rast gitsin inşallah.

Selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön