Geçenlerde bir sabah Coyote telefon etmişti. "N'apıyorsun" diye sordu, "reçellik çilek ayıklıyorum" dedim. Aynı gün akşamüzeri yine aradı, mutat "n'apıyorsun" sorusu. Bu kez dondurucuya koymak için fasulye ayıklıyordum. Bunu böyle söyleyince ikimiz birden benle epeyce bir dalga geçmiştik.
Sonra düşündüm ki yılın bu zamanlarında benim çok fazla işim oluyor. Sürekli kış için bir şeyler hazırlamak durumundayım. Reçeller, konserveler, salçalar, kurutmalıklar (özellikle domates ve fasulye kurutuyorum ben)
vb. Bu arada aklıma gelmeyenler oluyor. Düşündüm ki, bu başlıkta birbirimize hatırlatma yapabiliriz
Bugün pazarda muhteşem güzellikte yeşillikler vardı. Çok güzel nane ve kekikler vardı. Kurutmak amacıyla bir demet de kekik aldım. (Evdeki kekiklerim (evet artık ben de Ferihacım sayesinde kekik yetiştirebiliyorum
) daha kopartılacak duruma gelemediler, gelecek yıla umarım kendiminkileri kuruturum).
Yıkadıktan sonra salatalarda ve sabah kahvaltılarında kullanmak üzere zeytinyağını kekiklemek aklıma geldi. Hemen bir kavanozun içerisine 2-3 dal kekik, bir çay kaşığı kadar tane karabiber ve 3-4 diş de sarımsak atıp üzerine zeytinyağ doldurdum. Ağzını kapatıp aromasını alana kadar bekleteceğim sonra zeytinyağ şişesine aktaracağım. Yalnız bir süre sonra sarımsağı içinden çıkartacağım çünkü fazla durduğu zaman tadını bozuyor.