View Single Post
Eski 17-07-2009, 12:17   #178
Kılınç
Ağaçsever
 
Kılınç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2006
Şehir: Manisa
Mesajlar: 55
Acı biber turşusu;

Geniş bir kaba domatesler rendelenir, soyulmuş sarmısak, sirke ve tuz ilave edilir. Temizlenmiş ve sapları kesilmiş süs biberleri hazırlanan sosa karıştırılır. (Kesinlikle su katılmaz.) Karışım kavanozlara doldurulur, sıkıca kapatılarak güneş görmeyen bir yerde saklanır.
Not: Kışın soğuk günlerinde sosu ile birlikte tüketilebildiği için tuz miktarı damak zevkine uygun ayarlanmalıdır.


Düzenleyen Kılınç : 03-08-2009 saat 12:33
Kılınç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön