View Single Post
Eski 15-07-2009, 00:27   #30
ustunizci
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 45
Değerli arkadaşlar,
Rize'nin Pazar İlçesinde, bir şahsın 3-4 dönümlük bahçesinde, Bambu olduğunu duymuş, yanılmıyorsam 2004-2005 yıllarında, uzun uğraşlar ve ısrarlı ricalarım sonunda, Pazardan, bir, iki kök bambu Seferihisar'a kargo ile göndertmeyi sağlamıştım. Bu fideleri/rizomları, toprağa diktim, mevsimi mi uygun değildi, kargo da çok mu beklemişti bilemiyorum, ancak hiç biri yetişmedi. Paspanika arkadaşımız, Pazar'daki Bambu tarlasının sahibi olabilir gibi geldi. Pazar'daki bambuların sahibi, bunu ekonomik olarak değerlendirmiyor ve hiç ilgilenmiyor, bakım yapmıyormuş diye duymuştum. Benim anladığım kadarıyla, bana gelen bambular aurea idi. Doç.Dr.Mustafa VAR hocamız, Pazar'daki bambulardan bilgi sahibidir.

Yamaha arkadaşımız, deneme bahçesindeki bambuların cinslerini ve piyasaya/isteklilere rizom satışı yapılıp yapılmadığını, rizom satışına başlanmışsa, fiyatlarını ve hangi aylarda satış yapıldığını öğrenip, bizleride bilgilendirebilirmisiniz.

Bu sitede bambu ile ilgilenen bütün arkadaşlar (en başta da ben) Moso yetiştirmeye uğraşıyoruz. Bunun içinde, üretimi sıfır olduğu için, ciddi paralar ödüyoruz. Trabzon'daki üretim başarılı olduğuna göre, Trabzon'dan rizom temin edip, ülkemiz için (daha çok Karadeniz için demek doğru olur ya) denenmiş türleri yetiştirmeye çalışmamız doğru olur.

Yale arkadaşımızın, Gürcistan'a gidip geldiğini anlıyorum. Oradan rizom temin etmek mümkün değilmiymiş?

Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,

ustunizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön