View Single Post
Eski 14-07-2009, 03:41   #88
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Sn.Doğasever ;

Öncelikle konu başlığını uzun zamandan sonra işlev hale getirmenizden dolayı size teşekkür ederim.

Biyoteknoloji konusuna vakıf olduğunuzdan dolayı sizinle sohbet etmek keyif vereceğini ve bu sohbetin neticesinde de forum üyelerimizin , tüketicilerimizin daha iyi bilgileneceği kanaatindeyim.

B5a konu başlığında paylaşmış olduğunuz konuyla ilgili olarak cümlenizde ( Yalova'da EM'ci yok! Bizim ürünlerimizi taklit etmeye çalışan bir türkücüyle bir fotoğrafçı var. Bizim ürünlerimizi taklit ettiklerini zannediyorlar. Bizim teklif verdiğimiz birçok çevre projesine de bizim ürünlerimizin sahteleriyle teklif verdiler ve bazı işleri de aldılar. Ama sonuç maalesef hüsran oldu. ) sonucun hüsranlığından ziyade Biyolojik ürün yapıyorum zannedip ne gibi tehlikelerin olabileceğini forum üyelerimize anlatırsanız konunun ne kadar önem arz ettiği gayet iyi vurgulanmış olacaktır.

Aslında faydalı miktroorganizma izole ettiğini sanıp farkında olmadan zararlı mikroorganizma üretmesi ve bunu üreticilere satması ne gibi sonuçlar doğurur ?

Ve bu üretmiş olduğu ürünü Tarım Bakanlığına organik gübre müracaatında bulunursa tescil alabilirmi?

Organik Gübre tescilinde alım aşamasında veya sonrasında zararlı mikroorganizma içerip içermediği anlaşılması için mikrobiyolojik analiz isteniyormu ?

İşte bu yukarıdaki paylaşımımdan dolayı MİKROBİYAL GÜBRELER veya BİYOLOJİK ÜRÜNLERİN ruhsat aşaması çok önem arz etmektedir. Tarım Bakanlığımız da bu prosedürleri MİKROBİYAL GÜBRELER veya BİYOLOJİK ÜRÜNLER için uyguluyor.

Türkiyede Tarım Bakanlığımız dan tescil almış kaç tane Mikrobiyal gübre vardır?Sizce bu sayılar neyi ifade ediyor?

Türkiyede Tarım Bakanlığından tescil almış kaç tane Organik gübre vardır ?Sizce bu sayılar neyi ifade ediyor ?

Tarım Bakanlığı bu prosedürleri gereksiz mi uyguluyor ? Bu uygulamanın amacı nedir?

Acaba bu prosedür Organik gübre tescilinde uygulanıyormu?.


Organik bir gübrenin içerisinde kadmium,bakır,nikel,kurşun,çinko,civa ,krom,k2o varsa faydalı bir mikroorganizmayı nasıl etkiler ?

Organik gübre üretimi aşamasında zararlı mikroorganizmalar bulaşabilirmi? Firma bunun farkında değilse ürün piyasada satıldıktan sonra üründe ne gibi farklılıklar meydana gelir ? Kullanıcı bunun farkına nasıl varabilir? Böyle bir ürünü kullanıcılar bitkilerine uyguladıklarında veya evlerinde ambalajı açtıklarında nasıl sonuçlar doğabilir? Acaba çifçilerimizin bitkilerine Kimyasal ilaç ( zehir ) kullanımını tetiklermi ( hastalıktan kurtulmak adına )?

Fermentasyon ile üretilen gübrelere zararlı mikroorganizmalar bulaşabilirmi ? Bulaşırsa ne gibi etkiler doğurur?

Bu ürünleri kullanmak isteyenler veya aynı pazarda satış yapan firmalar üretilmiş olan ürünleri üreticiden sorgulama hakları varmıdır? Lisans , Analiz belgesi , İstemek hakkına sahipmidir? Ve bu ürünleri her ne koşulda olursa olsun satıcılığına aracılık edenler cevap vermekle yükümlümüdür? Bunları sorgulamak belgeleri istemek Ticari Kaygı anlamına mı gelir?

Topraklara organik gübrelerle gübreleme yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Eğer topraklarda zararlı mikroorganizma sayısı yararlılardan fazla ise zararlı mikroorganizmalar bu organik maddeleri kullanabilirlermi ? Bunun sonucu neler olabilir?

BÖYLE BİR GÜBRE İLE ÜRETİLMİŞ OLAN ÜRÜNLER KALINTI ANALİZİNDE BELLİ OLMAYACAĞINI AYRICA BELİRTMEK İSTİYORUM .

Herhangi Organik bir ürün üretiminde ürünün ambalajlandıktan sonraki aşamalarda kokuşması kötü kokular salgılaması sizce neden kaynaklanmaktadır? Biyoteknolojide ve mikrobiyoloji de ne anlama gelir ?

Kullanıcılar istedikleri Organik Gübreyi veya Mikrobiyal Gübre yi analiz ettirme hakları varmıdır? Analiz sonucunda Firma beyanında belirtilen şartlar haiz değilse ne yapabilirler ? Kanuni sorumluluğu nedir?

Peyniri veya herhangi bir organik maddeyi buzdolabından çıkardığımızda veya kapalı olarak beklediğinde , dışarıda kaldığında ne olur? Veya kapalı beklediğinde belirli bir süre sonra ne olur ? Zararlı mikroorganizmalar bu ürünü ne hale getirir ? Kokuşma yaparmı ve bu kokuşmanın neticesinde bu peyniri yediğimiz zaman hastalanırmıyız?

Bitkilerde insanlar gibimidir. Acaba onları besleyelim derken hastamı ediyoruz?

Unutmadan Türkiye den Mikrobiyal gübre veya başka bir tescil aldınızmı ? Aldıysanız tescili sayfaya eklemeniz doğrultusunda içerisindeki bakteri veya bakterilerin ne olduğunu forum üyelerimiz daha iyi analiz edebileceklerdir.

Zehirlerin sonu gelmesi dileklerimle.
( ZEHİRLERİ YARGILADIĞIMIZ GİBİ BU KONUYUDA ELE ALMAMIZ GEREKİYOR )

Bu konular hakkında EM grubu olarak yorumlarınızı paylaşımlarınızı bekliyorum.Sevgiler


Düzenleyen Oğuz Alper : 14-07-2009 saat 08:25 Neden: ekleme
Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön