View Single Post
Eski 13-07-2009, 17:10   #109
Tuba
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Guzel olmus basligin buraya gelmesi.. Farketmemistim basligi daha once... Tesekkurler

Sn.Volare, bol sanslar o zaman... Degisik icecekler hemmde guzel ve sagliklilar... Gazli iceek konusunda tamamen destekliyorum sizi. Annem buzgula visne koyar, ondan meyve suyu yapariz evde.. Gazli olmasa bile meyve sularinin icine o kadar cok seker koyuyorlarki baska bisiy yemesekte kalorisi bir ogune denk geliyor bazen. Hele portakal suyunu hic icemiyorum, surup gibi tadi. Kisin evde hazirliyoruz, kabuklarinida buzluga atip zaman zaman limon dilimleriyle kaynaip ikinci bi serbet olarak iciyoruz... Kesinlikle destekliyorum gorusleriniz...

Sevgili Ide,

5-6 dakika kaynamasi yeterli. Ben suyu ocaga koyup zencefilleri dogramaya basliyorum. Kaynamaya baslayinca da 5-6 dakika tutuyorum... Daha guzel bir yolu varmi bilmem ama bu benim yolum, istediginiz gibi yapin, yeterki 5-6 dakika kaynasin...

Ben taze zencefili soyarken cok heba ediyorum, onun icin yikayip soymadan kucuk kucuk dogruyorum. Zannedersem yanlis birsey yapmiyorum.


Zencefil ile ilgili bir baska not:

Kati meyveler icin meyve suyu makinaniz veya meyve suyu hazirlamak icin olan blenderlardan evinizde varsa, ozellikle karisik meyve suyu hazirlarken inine ufak bir dilim taze zencefil atarsaniz da cok guzel bir lezzet oluyor.

Benim favorim: zencefil+ananas+kavun+passion fruit (cekirdekleriyle beraber) + az su...

Afiyetler olsun...

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön