View Single Post
Eski 22-06-2009, 22:46   #71
Murat Altan
Ağaçsever
 
Murat Altan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 64
peki ama neden o zaman

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
İlginç bir yaklaşım Ama ondan değil
sayin envor,

peki ama neden ,

Ben de Mayıs ayının son günlerinde hastalığı kaptım, uykusuz gecelerden sonra topraksız tarım başlığındaki tüm alt başlıkları okudum. (bazılarını ikişer kez )

acemiliğimle en uygulanabilir sistemler olarak, sn akınselcuk'tan örnek aldığım yatay "u" şeklindeki akan su sistemini, 2 saksıda durgun su, ve damlama sulama sistemi kuracak malzeme/tecrübeyi toplayana kadar tartes'in akıllı saksı sistemi ile katı ortam kültürünü oluşturdum.

cep telefonu ile bir yandan resim çekiyorum, data kablosu sorununu çözer çözmez de kendi alt başlığımda sizlerle paylaşıp tavsiye ve uyarılarınızı almaya çalışacağım.

sistemleri kurarken bir yandan forum üzerinden fide temin etmeye giriştim. ama bunlar olurken de bekleyemeyip pazardan bir kaç salatalık fidesi aldım.

ben besin çözeltilerini alana kadar onlar balkonda tarumar oldular. ama besin çözetileri geldiğinde diğer sistemler kurulana kadar hemen hepsini bir kovada hazırladığım durgun su kültüründen oluşan yoğun bakım ünitesine aldım.

gün gün kök gelişimlerini izleyerek gazıma gaz kattım

bu arada yatay boruda akan su sistemi hazır oldu ve çilek fidelerim ulaştı.

çilek fideleri ilk geldiklerinde koyu renk kökler (torfiçindeydi tahmin ediyorum) ve çok küçük yeşil birer sapçık'tan oluşuyorlardı. akan su sisteminde bir haftay aşkın zamandır duruyorlar,

üçer dörder yaprak çıkarttılar, ama kökler hala çok koyu renk. forumda bir yerde virüslü olma ihtimalinden bahsedilmişti, bununla ilgili en kısa sürede fotoğraf ekleyerek tavsiyelerinizi soracağım.

kendi sayfamı açmayı bekleyemeden buraya yazmamın sebebine gelince:

yaprakların bir kısmında aynı yukarıdak fotograflardan örnekler var.

ec 2.4 - 2.5 seviyelerinde geziyor, ph 8'e çıkıyor, 3-4 gün içinde tekrar 6'ya düşürüyorum.

bununla ilgili bir teşhis koymama ve çözüm bulmama yardımcı olabilir misiniz lütfen?

sevgi ve saygılarımla,

Murat Altan

1971 / 0 rh+
Balçova - İzmir

Murat Altan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön