View Single Post
Eski 12-10-2006, 12:52   #12
saka
Ağaç Dostu
 
saka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 378
Sizi anlıyorum, zaten taban örtücü bitkilerin pek çoğu içinde bu endişe bertaraf edilmesi gerekiyor aksi taktirde dediğiniz gibi plantasyon tam anlamı ile bir salataya dönüşebilir. Size aşağıdaki linkte hepi-topu yarım metrekarelik bir alanda pek çok su altı bitkisini bir salataya dönüşmeden bulundurduğum akvaryumumla ilgili plantasyon planının sayfasını gönderiyorum. Burada 3-4 tür taban örtücü bitki de bir arada bulunuyor. Kendi tecrübelerimden hareketle, birbirlerine karışmamalarını sağlayabilirim diye düşünüyorum.


Eğer ki, kimyasal veya biyokimyasal açıdan bir sıkıntı doğurmuyorsa, benim kendi yaptığım camdan görünmez taban bölmeleri marifeti ile bu bitkileri de bir arada karışmayacak şekilde sınırlayabilirim. Yani, fiziki endişeyi aşarız...

Ultriler ne zaman ele geçerse o zaman alırım, acelemiz yok.

Bu arada yeri gelmişken ve biyokimya da demişken şu anda aklıma geldi, torbacıklardan suya karışmak marifeti ile ortama geçebilecek insan içinde toksik sayılabilecek salgıları var mı? Veya kendi elimize değmemesi için ekstra tedbir almamız gerekiyor mu! Normal olarak malum, elimiz kolumuz akvaryumdan pek çıkmaz bizim... Bu açıdan bir endişe taşımak gerekir mi?

saygılar,

saka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön