View Single Post
Eski 16-06-2009, 00:05   #89
narince
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-06-2009
Şehir: manisa
Mesajlar: 21
sayın yolaç

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yolac Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Ben 32 tane kara üzüm ağırlıklı asmalar diıkim,3 sene önce.Fiadanları Tekirdağ bağcılık Enstitüsün den tutun da muhtelif fuarlara kadar Türkiye nin bazı bölgelerinden getirttim.
Yok 2 göz üstten budanacak,yok telli sistemde T yapılacak dediler.Maalesf asmalarımın 1/3 i kurudu.Bu sene hiç ellemedim.Ne gübre ne ilaç 2.5 - 3 m. boya ulaştı herbiri.Üstünde neredeyse yapraktan çok meyve(salkım) var.
Sizlerden Öğrenmek İstediğim ;bazı yapraklarda sanki kurşun kalemle bir tarafından iz yapmışsınız gibi çukurlar(kabarcıklar) var.Bu bir hastalıkmıdır.
Şayet öyle ise ne ilaç kullanmalıyım.Hep kükürt diyorlar.Yoksa ben de kükürt mü kullanacağım?
Teşekkürler.
asmalarınız da bağ uyuzu dediğimiz zararlı var maalesef. çaresi de kükürt.tarım bakanlığının entegre mücadele talimatında da kükürtün değişik formulasyonları var(toz kükürt, WP kükürt gibi). kükürt deyip geçmeyin kükürt ve bordo bulamacı bağcının en önemli iki silahı. bordo bulamacı mantari hastalıkların bir kısmını kükürt ise bazı külleme gibi hastalıkları ve bağ uyuzu gibi zararlıları baskı altına alır. ayrıca ikisi de şu an için organik tarıma da izinli. aldığınız fidanlara gelince henüz vakit varken asmalardaki salkımları azaltın her sürgüne 1 salkım olacak şekilde salkım seyreltme yapın.3.senesindeki asmaya fazla yük bırakmayın kalan salkımların dolgun tanelerin daha iri olduğunu göreceksiniz. aldığınız fidanların kurumasını 2 gözden kesmeye bağlamak yanlış olur. farklı yerlerden temin ettiğiniz fidanların anaçları farklı olabilir (ilk aklıma gelen) ya da başka bir sebebi olabilir. şu anda 2,5-3 m. boyundaki asmaları ne yapacaksınız? yani çit kenarına mı diktiniz? evini önüne çardak mı yapmayı düşünüyorsunuz? normal bir bağ tesisi mi yapacaksınız? ona göre şekil vermeniz gerekir?kusura bakmayın başınızı ağrıttıysam sadece bildiklerimi paylaşmak istedim

narince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön