View Single Post
Eski 15-06-2009, 09:35   #16
kazim polat
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
"o" Bisiklet

Arkadaşlar merhaba,
Çok güzel bir başlık, Hassoman teşekkürler.

Benim hiç "0" (kullanılmamış) bisikletim olmadı. Ailenin 2. çocuğu olmamın verdiği dezavantajla, hep ağabeyimin eskittiği, artık ona küçük gelen bisikletler benim olmuştu. Ama olsun, gene de yeni bir bisiklete sahip oluyordum ya, çok mutlu oluyordum. İlkokul 4.sınıfta okuduğum sene "BMX" bisikletleri çıkmıştı piyasaya. Allah'ım, nasıl da istemiştim. Babama aylarca yalvarmış, küçük pusulalara "Baba bana BMX al." yazıp, kapılara, buzdolabının içine, televizyona; kısacası babamın bir anda karşısına çıkıverecek her yere yapıştırmıştım bu yazıları.

Derken bir gün, babamın dayısı, büyük dayım, çift kadrolu, deri seleli, elden düşme, mavi bir "Bisan'la" çıkagelip :" Al bakalım Kâzım, bu bisiklet senin, baban benimle yolladı." dediğinde, ne aklımda "BMX" kalmıştı, ne de o bisikletin benim için büyük, ya da kullanılmış olduğu çarpmıştı gözüme. Belki inanmayacaksınız ama, geçen 22 yıla rağmen o bisikletim hâlâ sağlam, ve babamın işe gelip gittiği emektarımız. Düşünüyorum da, kızmıyorum asla babama, belki ekonomik koşullardan, belki de ileri görüşle "BMX"in kısa bir süre sonra bana küçük geleceğini düşündüğünden böyle yapmıştı.

İçimde kalan "0" bisikletimin olamaması uktesini, geçen sene oğluma aldığım bisikletle üzerimden attım çok şükür. Hem de kendime almışçasına mutlu oldum, O'nun gözlerinin içindeki mutluluğu gördüğüm an.
Yaşadığım ilçe olan Ödemiş'de de düz ayak olması sebebiyle bisiklet kullanımı çok yaygın. Hatta dün yerel bir gazetede okuduğum habere göre sayın belediye başkanımız, İzmir Bisiklet Kulübü'yle birlikte bir çalışma yaparak, modelini Hollanda'dan getirttikleri bisiklet park direkleri ile donatacaklarmış şehrimizi.

Bir de Hollanda'da yaşayan gurbetçi bir arkadaşımdan duymuştum, orada devletin finanse ettiği, tek tip, tek renk bisikletler varmış. Bunları isteyen alıyor, istediği yere gidiyor, oradaki park alanına park ederek hiçbir ücret ödemeden işini görüyormuş. Sanırım böyle bir projesi de varmış belediye başkanımızın, umarım vatandaşlarımız bu bisikletlere "sahip çıkmazlar" (!)
Herkese "velespitleriyle" iyi pedal çevirmeler !

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön