View Single Post
Eski 15-06-2009, 09:14   #15
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Remzi Sarıoğlu Mesajı Göster
Babam kimya yüksek mühendisi idi. Annemle evlendikten sonra babam Turhal şeker fabrikasında işe girmiş. Ben de bu yüzden Turhal doğumluyum. Annem ile babam Turhal'da bisiklet almışlar ve tüm ahalinin şaşkın bakışları karşısında bisiklete binmeye başlamışlar. İlerliyen zaman içinde bir çok Turhal'ı da bisiklet almış ve hep beraber bisikletle piknikler yapmışlar. Böylece Turhal'a bisiklet yerleşmiş olmuş.
Bir ara Danimarka da Kophenag'a gitmiştim. Trafiğe kapılı yolları var ve özel bisiklet otoparkları yapmışlar. Bisikletinizin tekerleğini demir olukların içine sokup kilitliyorsunuz. Bu ülkede otomobil fabrikası kurulmasını yasaklamış. Yurt dışından otomobil getirdiğiniz de otobolin bedelinin 3 katı devlete vergi ödüyorsunuz. Yanı devlet insanların otomobile binmesini değil bisiklete binmesini teşvik ediyor. Bizde ise ne kadar farklı olduğunu hep beraber görüyoruz. Bir gün arzuluyorum bisiklet kullananlarımız artar ve özel bisiklet yolları yapılır. Böylece insanlarımız spor da yaparak daha sağlıklı yaşarlar.
Turhal'da hala bisiklet en popüler ulaşım aracıdır

Şimdi o kadar olmasa da ben yetişirken, hemen her evde bisiklet mutlaka vardı, Turhal'ın yerleşimi itibarı ile de bisiklet kullanmak hem zevkli, hemde kolaydır.

Babamında bisikletle işe gittiğini hatırlıyorum, dediğiniz gibi hele de Şeker Fabrikası işçileri hemen hepsi bisikletle giderlerdi, tabi eskiden, şimdi de hala var olmakla beraber eski yoğunluk maalesef kalmadı.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön