View Single Post
Eski 14-06-2009, 18:29   #18
seleste
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Sevgili Jineop,
Kalp kalbe karşı diye buna diyorlar. Bitkilere karar verdikten sonra , Jineop'la Limon'a rica ederiz, en uygun olanları yanyana getirirler yazacaktım zaten. Zahmetsiz çiçekler listesine dahlilar, hüsnüyusuf çin gülü gibi tohumundan sürekli üreyen bitkiler, şebboylar eklenebilir. Yalnız ortancanın Edirne'de kışı bahçede geçirebileceğini sanmıyorum. Elbette şubatta açmaya başlayan çuha çiçekleri ile zahmetsiz hercai menekşeler de olmalı.

Cumhur Bey,
- Okulda su sorunu yoksa, havuz ya da göletler düşünebilirsiniz.

- Bahçe duvarını sarmaşıkla kaplamaya bir öneri : Çocuklar okul duvarına resim yapabilirler :
Name:  okul bahçesi.jpg
Views: 5378
Size:  10.7 KB

- Miniklerin oynadığı alanların duvarlarına Pamuk Prenses, Nasreddin Hoca gibi figürlerle, büyüklerin spor yaptığı yerlerin duvarlarına Voleybol, Basketbol, güreş gibi sporları yapan sporcu figürleri çizilip boyanabilir. Sarmaşıkları okul binasına sardırabilirsiniz. Örneğin, ikliminiz uygun mu bilmiyorum ama mor salkım çok güzel olurdu. ( Ben bizim okul binasının yanına diktim, 2 metre kadar boylandı. 5 sene sonra ne güzel olacak kimbilir ? )
- Bahçe büyük olduğuna göre, adım taşlarından yürüme yolları yapabilirsiniz.
Name:  Nilüfer Anaokulu Bahçesi.jpg
Views: 10957
Size:  44.3 KB

Yolların kesiştiği noktaya çiçek öbekleriyle oluşturulmuş bir dönel kavşak yapın. Basitçe hazırladığınız Taşıt Giremez, Okul Geçidi gibi levhaları dikin, trafik ışıkları hazırlayın. Harika bir trafik eğitim alanı olur.

Şöyle bir güneş saati de eğitici değeri ile bahçeye ekleyebilecekelriniz arasında.
Name:  güneş saati.jpg
Views: 7531
Size:  38.3 KB

Okul bahçesinde çeşme yok mu ? Bahçesnin neresine düşüyor ? Aslında google Earth'den görünüş verebilseniz ya da ölçüleriyle bahçe planını ekleseniz daha iyi fikirler verilebilir.
Selamlar

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön