View Single Post
Eski 11-06-2009, 10:03   #51
ugurtelefon
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 229
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delidumrul Mesajı Göster
ben avlanmanın tamamen yasaklanması ve para cezalarının ciddi şekilde arttırılması taraftarıyım. Avcılığı heyecan ya da cesaret olarak görenlere de bir tavsiyem eğer gerçekten cesaretleri varsa mızrakla ayı ya da yaban domuzu avlamaya gitsinler.
Yerse...

Eski bir mesaj ama,sonuçta bu konu silinmediyse illaki birileri okuyordur.
Mızrakla değil ama biz o işi 40cm pala ile yapabiliyoruz.İlgilenirseniz gerekli linkler verebilir,fotoğraflar paylaşabilirim.

Ek olarakta;
Bir yaban domuzunun bulunduğu bölgede 5 yıl av yapılmaz ise,5 yıl sonra o bölgedeki domuz sayısı inanılmaz olur.Bir yaban domuzu 3-8 arası yavru çıkarır.
Domuz yavru da olsa,ülkemizde büyük yırtıcı hayvanlar olmadığı için,dolayısiyle düşmanıda yoktur.Bu sebepten doğan her yavru neredeyse hiç eksilmeden büyür gelişir.1,5-2 yaşına geldiğinde üremede yapabilir.Gelişimleri fareler gibidir.Bolca,sıkça çoğalırlar.
5 yıl sonra o bölgede insan sayısını geçer.
Zıraatçi toplumuz ya,hani 10bin sene önce avlanmayla beslenmek tarih oldu,ziraat toplumları olduk ya,işte ozaman siz zıraat yapacak arazi bulursanız,beslenirsiniz.Bulduğunuz arazide yaptığınız tarım,eğer 1 hafta dayanırsa ne güzel.Aksi takdirde o yaban domuzları o tarlayı size birşey kalmayacak hale getirirler.
Yaban domuzu denen mahlukat,etçildir,leşçildir.Defalarca koyun ve keçi yavrularını yedikleri bilinmektedir(yöremizden tescilli bilgidir).Dağda ayağı kayıp bir tepeden düşüp,orada ölen çobanın leşini yedikleride bilinmektedir.
O yasak geldiği anda,20-30-40 yıl sonra sokakta parkta oynayan çocuğunuz,bir yaban domuzu tarafından mideye indirildiği anda sizden büyük avcı olmayacaktır

Sanırım bol kepçeden bilir bilmez atmak hoş olmuyor.Madalyonun diğer yüzünü bilmekte gerekiyor.

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön