View Single Post
Eski 09-06-2009, 01:33   #156
4.tekilkişi
Ağaç Dostu
 
4.tekilkişi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: İstanbul/Büyükçekmece
Mesajlar: 204
Sayın Kartalpin,

Bugün Feridüddin Attar'ın Mantık'ut-Tayr'ını andım. Daha çok bilinen adı ile Simurg'un hikayesi. Hemen aklıma siz geldiniz. Bir Vahdet-i Vücud anlatımı. Tıpkı kaktüsleriniz ve siz gibi... Onlar sizden bir parçalar gibi. Her biri ayrı bir güzel ama aslında hepsi de siz! Gerçi onlar mı sizin parçalarınız yoksa yoksa siz mi onlarda vücud buluyorsunuz ayırmak mümkün değil. Yekpare biçimde ayrılmaz bir vücud...

Hadi lütfen, diğer kaktüslerinizle tanışmak istiyoruz... Biraz sabırsız olabiliriz, sizin zamanınızın olup olmadığını düşünemeden sizden öykü ısrarımız oluyor... Kusrumuza bakmayın, ama alıştırdınız bir kere. Alışmak dedik ya, 21 günde insan beyni otomatik olarak 20 gün boyunca yapılan şeye adapte olup onu tekrarlıyormuş. Bir alışkanlık edinmek için 21 gün boyunca aynı "şey"i tekrar etmek gerekli ve yeterliymiş.
Sizin öykülerinizi 21 gün olarak değil de (çünkü dayananılmıyo devamını okuyuveriyoruz hemen) 21 öykü olarak ele alsak.. Aynı işlemi 21 kere yapmak... "Beyincim" bunu da alışıklık olarak algılar heralde. Ki 50. öykünüzü paylaşmış bulunuyorsunuz. 21 çarpı 2, iki kere alışkanlık demek )

E bu kadar müptela var açık ve gizli. Bize bir iyiliğiniz dokunsun artık...

4.tekilkişi Çevrimdışı   Başa Dön