View Single Post
Eski 06-06-2009, 21:04   #1
eyakut
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 107
eyakut / bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir : Samsun

Bahçenin büyüklügü :155 m2 Çim alan,45 m2 sebzelik,25 m2 çiçeklik.

Güneş, rüzgâr vb koşulları : Güneş bahçeyi gün boyu geziyor,Bafra cephesinden esen karayele sırtmızı verdiğimiz için rüzgar sorunu yok.

Bölgenin soğuğa dayanıklılık haritasındaki yeri : 9b

Bahçenin türü : Yazlık

Bahçenin geçmisi hakkında bilgi verir misiniz? Kac yildir sizde? Önceki hali nasildi? : Ev 2002 yılında yapıldı,bahçe ise 2003 yılında çimlendirildi ve genel bölgelere ayrıldı (çiçeklik,çim alan,sebzelik) Arsa alındığında yabani böğürtlenlerle kaplıydı ve temizlenmesi oldukça zor oldu.

Baslangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : İlk yıl sadece bahçeye toprak dolduruldu ve tesfiyesi yapıldı.Bahçenin dizaynı tamamen bana ait ve profesyonel yardım almadım ama almam gerektiğini her bahçeye çıktığımda tekrar tekrar hatırlıyorum.

Bahçede bulunan ek alanlar : Sebzelik ve bahçeye hakim konumdaki veranda.

Bahçe icin bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bir gün bahçeyi komple yeni baştan yapma cesaretini kendimde bulursam doğal taş ,bitki ve ahşap haricinde başka hiçbir malzeme kullanmayacağım.Küçük bir süs havuzu eklemeyide unutmamalı.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi: Baston güller,mavi mazı,kırmızı acer palmatum,gül ibrişim akasya,limon ağacı,portakal ağacı,clematis,begonvil,madagaskar yasemini,phoenix,palmiye,ortanca.

Özellikle ilgilenip yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Begonvil ve baston güller...

Varsa cok özel bir bitkinizin adı : Tüm bitkilerim benim için özel.

Üretim, çoğaltma yapiyor musunuz? : İlk denememi bu sene yasemin çelikleri ile yaptım umarım başarılı olurum.

Bahçedeki su durumu ve sulama kosullari nasıl? : Yaklaşık sekiz metreden çıkardığımız kuyu suyumuz bol.Bahçenin yapımı esnasında gerekli tüm sulama sistemi yapıldı.

Su tasarrufu icin neler yapıyorsunuz? : Karadeniz bol yağış aldığı için ve kuyu suyu kullandığımızdan dolayı şimdilik tasarrufu pek düşünmedim.

Kompost yapıyor musunuz? : Samsunda kompost kabı yok, Ankara bauhauseda bulunduğunu öğrendim. Temin eder etmez başlamayı düşünüyorum.

Bahçenizde yaptıgınız hatalar oldu mu? : Olmaz mı Yanlış bitki ve yer seçimleri en önemli yaptığım hatalar. Mesela begonvilimi kuzey cephesine koymam çok büyük bir hata idi,çok çiçek açmasa da bana rağmen sağlıklı

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :Bahçeyi iyi ki sade yapmışım. Bahçesi olan bir ev sahibi olmak çok güzel bir duygu. Bu duyguyu herkesin sağlıkla,sevgiyle yaşaması dileklerimle...

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen eyakut : 13-10-2011 saat 22:31
eyakut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön