Konu: Yılan
View Single Post
Eski 04-06-2009, 18:32   #92
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta sonu köy yolunda bir virajı döndüm ve uzakta yolun ortasında onu farkettin. Kalın ve uzun bir sopa da olabilir ama galiba yılan diye düşündüm, ezilmiş olabilir ama dikkat edeyim diyerek bir kaç metre kala durdum. Upuzun yatan bir yılan idi.

Yürüsem ön tekerlerin iç kısımları ile başı ve kuyruğu çiğnenirdi. Makinamı kılıfında ve sol tarafta bulunan kapaklı bir cebe koymuşdum. Ona bakıyor bu arada makinayı alıp, kılıfını çıkarmaya çalışır iken, kafasını kaldırdı. Soluna doğru döndü ve geldiği yere doğru akarak gitmeye başladı. Maalesef gene fotoğrafını çekmeye yetişemedim. Durduğum yer tam yolun ortası ve hemen viraj dönüşünde olduğundan bir kazaya sebebiyet vermemek için arabadan inemedim, kendime hazırlık yapmamam sebebi ile söylenerek yola devam ettim.

Rengi kirli siyaha çalan koyu yeşildi. Beyazları hiç yokdu. Orta bölümünün kalınlığı 4 parmakdan az değildi. Köyde anlattım, büyük ihtimal " dağ alası" imiş. Çok zehirli olurlarmış ve anlattığım büyüklükte nadir görünürmüş.
Bu yılan henüz hareket kabiliyetini tam kazanamamış idi, zorlanarak kaçabildi çünkü ve kuyruğu da kara yılanların olduğu gibi incecik ve bitmeyecek gibi akan bir uzunlukta değildi.

Yazın gelişi belli olmakta.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön