View Single Post
Eski 03-06-2009, 10:40   #9
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Sn. teksavasci nin yazılarını birleştirdim ve bu konu başlığı altında yararlı olabileceğini düşündüm

Silivri çayırdere köyünde bulunan 2 dönüm arazim elektrik almak için senelerdir uğraşıyorum,fakat elektrik direkleri geçmedigi için direkleri ve trafo maliyetini ben ve diger kullanıcılara yüklemek istiyorlar,maliyete baktığınız zaman çok çok yüksek kimsede bu işe yanaşmıyor.

Ben de bir elektrik teknisyeni olarak kendim bir proje hazırladım, ilk önce kulandığım elektrik güç hesabını yaptım. nedir.? bir televizyon,uydu alıcısı ,5 adet lamba, dalgıç pompa vs vs bunları calıştırmak için gereken sistem içinse; bir adet 50w güneş paneli, 3 adet 12v 100A akü kuru tip akü, bir adet solar akü şarj kesici, 600w invertör(12v/220 çeviriçi).

Sistemi yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum, tabi bu sistem benim isteklerim dogrultusunda yapılmıştır.örnek vermek gerekirse, ben haftasonları orada bulunuyorum ve elktrik ihtiyacım hafta sonları oluyor bütün hafta sarj ettigim akülerimi ben oradayken bütün ihtiyacımı görüyor ve elektrik faturasıda ödemiyorum, hatta bu hafta çardak yaparken dekupajımı calıştırarak çok rahat ettim, benim kurduğum sistem bana yaklaşık 2000tl buldu. eger böyle bir sistem düşünürsenizsize hertürlü desteği verebilirim .



------------------------------

50w güneş panelinin 17volt cıkış gerilimi ile 2,94amper alabiliriz,ortalama gün ışıgının 10 saat oldugunu düşünürsek 10*2,94 = 29,4amper yükleyebiliriz, bir hafta boyunca şarjda olan akülerim 29,4 * 7 = 205amperi doldurmuş oluyorlar.

150 w bir güneş panelini düşünürsek günlük 90amper yükleyebiliriz. tabi buda maliyette biraz artış sebeb olur.

Çalıştıracağınız elektrikli aletlerin güç hesabını yaparak invertörü 1200w olarak alabilirsiniz. tabi maliyet bu oranda artacaktır.

Dalgıç pompalar 400w civarlarında oldugu icin gayet düzenli bir şekilde calıştırabilirsiniz .

Şu anki benim sistemimde televizyon uydu ve lambaları kesintisiz olarak 36 saat kullanabiliyorum. işin güzel yanı elektrik faturası gelmiyor.

Kurdugum şuanki düzen ile akşamları otomatik olarak saat 20:00 ile 24:00 arası bahce aydınlatmam çalışıyor.

Sizin gereksiminiz olan elektrik enerjisini hesaplamam için isteklerinizi yazarsanız.
Hesaplamasını buradan yapabiliriz .

-----------------------------------------

Güneş enerjisi uygulamasını kendim yapıyorum. malzemeyi norm enerji ltd şti den temin ediyorum, güneş panellerinde CONERGY Güneş Panelleri **** KYOCERA Güneş Panelleri kullanıyorum,şarj regülatörü olarak Steca ,phocos,Conergy marka regülatör kullanıyorum.

Akü seçenekleri elimizde oldukça çok, invertör olarak tam sinüs **** modifiye sünis invertörler kullanıyorum, anladıgım kadarıyla fazla bir güç sarfiyatınız olmadığına göre sizin uygulamanız daha az bir maliyete halledebiliriz .

sistem için gerekli malzemeler ;

CONERGY 80 Watt Güneş Paneli 400euro
CONERGY SSC 10 eco şarj regületörü 30euro
dryfit 12v 110A kuru tip akü 250euro ( 2 adet olabilir)
modifiye sinüs invertör 600w 100 euro

toplam : 780euro +KDV

Tabi bu fiyatlara nakliye montaj ve kdv dahil degildir, günesşiz 3gün sizi idare edebilecek şekilde hesaplanmıştır,güneş panelleri 20yıl garanti, diger cihazlar 2 yıl garanti kapsamındadır.

Bu sistem ile 6 saat 4 adet lamba, 2 saat 37ekran tv,6 saat laptop rahatlıkla calıştırabilirsiniz, bu sistemi gereksinlerin kapsamında ilerleyen zamanda yeni panel ve akü ile büyütebilirsin.

600w invertör ile matkap, dekopaj vs gibi cihazları calıştırabilirsin. bu uygulamayı yaptığım silivride bulunan yan komşumuz Mehmet amca okadar dua ediyorki anlatamam.

Düşünürseniz pojelendirme ve montaj konusunda size yardımcı olurum , görüşmek dilegi ile iyi günler .

dmrsolar@gmail.com
saygılarla
OlcayYANAR

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön