View Single Post
Eski 30-05-2009, 23:03   #40
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
İzalasyon köpüğünden kastınız fideleri içine yerleştirdiğimiz sünger borumu yoksa tabaka staraformu tam anlamadım, balkondaki sistem içinse sünger boru gibi olan şeyi kasteddiğinizi umuyorum.

Strafor tabakayı da sünger boruyu da inşaat malzemesi satıcısında bulursunuz. İstanbul için semt veya adreste verebilirdim ama İzmir de bu arkadaşların konuşlandığı yeri pek bilmiyorum.

Bu sünger borunun asıl amacı evin sıcak su tesisatında kullanılan borudaki sıcaklığı betona vermesini engellemek.

Su tesisatı malzemesi satan yerlerde bulunması gerekir. 1 parmak boruya uygun olanı kullanmak fideler için daha münasip.

Fideleri içi oda sıcaklığında su dolu bir kovada köklerini yıkayarak sisteme koydum. Suyun içinde elinizle topraklı kökleri nazikce hareket ettirin. Tamamen temizlemeniz de gerekmez. Köke zarar vermeden ne kadar temizleyebilirseniz o kadar temizleyin.

Sünger boruyu 6 -7 cm boyunda dilimledim ve makasla boyuna kestim. Kesmeyince her fideyi bu sünger borunun içinden geçirmek zorunda kalacaksınız. Bazı kökler hacimli olacak sorun yaşanacak. Kesince bu dert olmuyor.

Pet bardak kullanancaksanız bardağın yan yüzeylerine ve tabanına köklerin kolayca çıkabileceği kadar yarıklar açın. Fideyi bardağa yerleştirin üzerine malzemenizi doldurun.

Benim bardaklarımda, yan yüzeyde 8 adet 4 cm uzunluğunda 4 mm eninde yarık vardı. Bu yarıkları lehim havyası ile açtım, ama maket bıçağı ile de yapılabilir. Bardak tabanına da 4 - 5 adet yuvarlak delik açmıştım. 3 - 4 mm çapında. Bir kalın çiviyi ocakta pense ile tutarak ısıtıp yapılabilir.

**** hanımın bir örgü şişi feda edilir : )

Kolay gelsin....

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön