View Single Post
Eski 29-05-2009, 16:46   #1
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Gayret çiçeği (Gaillardia)

İsmi "gayret" ama herhalde " ha gayret" demek istemişler
Çimlenmesi çok kolay olduğu halde iki aydır gelişemediler, bahçeye diktiklerim de bozuldu. Çok mu sıcak havadan hoşlanıyorlar, toprakta seçiciler mi anlayamadım. Saksıda çimlenenleri toprağa geçirmeye cesaret edemiyorum.

"Gayret Çiçeği T&M Seçimi Hibridler
Gaillardia hybrids
7,5 – 10cm büyüklüğünde yarı katmerli çiçekleri olan koyu kırmızıdan sarıya, çoğu kuşaklı ve iki renkli bir bitkidir. Çok uzun süreyle çiçek verir. Çiçek aranjmanları ve bordürler için idealdir. Erken ekim yapıldığında ilk sezonda çiçek verir.

• Çok Yıllık Bitki
• Tohum ekimi kış sonundan ilkbahar başına kadar yapılır.
• Bol güneşli alanları tercih eder.
• Yazdan sonbahara kadar çiçeklenir.
• Yükseklik 60cm

Tohum ekim talimatları:
Kış sonundan ilkbahar başına dek 20-24 derecede kaliteli torfa ekin. Tohumu torfun yüzeyine yerleştirdikten sonra yavaşça bastırın. Toprağı kesinlikle ıslak değil, nemli tutun. Işıktan ayırmayın, ekim işleminden sonra polietilen torba içerisinde tutmak yararlı olabilir. Çimlenme genellikle 15-20 gün alır.
Yetiştirme talimatları:
Fideler taşınacak kadar büyüdüğünde, başka yere ekin ve daha soğuk koşullarda büyütün. Donma riskini önlemek amacıyla açık havaya ekmeden önce 10-15 gün boyunca yavaş yavaş dış koşullara göre iklimlendirin, birbirinden 30cm uzaklıktalacak şekilde güneş alan veya yarım gölgeli su çekişi iyi olan bir toprağa ekim yapın.
Tavsiyeler:
Çiçeklenmeyi uzatmak için kurumuş çiçekleri kopartın."

Kaynak: tarimtedarik.com

Name:  gaillardia_goblin_400.jpg
Views: 10112
Size:  23.4 KB
Not: Bendeki tohumlar Thompson-Morgan, yukarıdaki bilgilerin çoğu pakette yazılı ama erken ekilmezse ilk sene açmayacağını yukarıdaki yazıdan öğrendim. Ben de haziranda açar diye bekliyordum, çabuk gelişememesinin nedeni belli oldu, seneyi bekleyeceğim.


Düzenleyen Kiraz : 29-05-2009 saat 16:50 Neden: fotoğraf ilave
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön