View Single Post
Eski 26-05-2009, 13:50   #1
murats
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Murats / Deneme Hydroponic Domatesler

Herkese merhaba;
Alternatif tarım sistemleri araken agaclar.net sitesiyle tanıştım zaten bu kadar içerikli başka bir site de bulamadım açıkcası.
Balkonda hydroponic denemesi yapmaya karar verdikten sonra internet üzerinde yaptığım araştırmalar sonucunda deneme amaçlı domates yetiştirmeyi planladım.
Resimlerde de göreceğiniz gibi sistemi çalıştırdım artık sırık domateslerin günlüğünü tutuyorum diyebilirim.Agregat olarak işlenmiş kil kullandım, voil içindeki fidelerin bardakta sallanmadan durmasını sağladı, direk voili de strafor deliğine saplayabilirdim ama şekilsiz dururdu. Boş olan saksıya da dün aldığım dolma biber fidesini yerleştirdim. Bu işi başarırsam kışın daha komplike bir sistemi evin içinde hazırlamaya niyetim var, ışıklandırmalı ısıtmalı bir sistem olacak "eğer eviçi işlerinden izin alabilirsem ****** "
Kullandığım saksılar 1,5 lt sıvı alabiliyorlar ve çift çıkışlı hava motorumdan 4 saksı için 4 hava taşına 24 saat hava veriyorum, balkoda güneş ışığı sıkıntısı olduğundan güneş ışığını nasıl yönlendirebilirim onu araştırıyorum, yansıtmak kolay ama ısının artmasına sebep oluyor. Umarım bunu da çözerim.
Domatesleri sıvıya haftasonu pazar günü yerleştirdim, yerleştirmeden önce suyun PC ve EC değerlerlerini ölçmedim ama şişe su kullandım eğer üzerinde yazan doğruysa PH 6,95 fena sayılmaz sanırım. PHı daha düşük 6,5 su buldum, sıvı değişiminde onu kullanacağım, bu saksının içindeki sıvıyı nasıl boşaltacağımı bulduktan sonra demek daha doğru olacak.
zaman zaman sıvılardan örnek alıp şirkette PH ve EC ölçen cihazlarla ölçümlerimi yapacağım.
Kaynak olarak kullandığım kitap ise Amerikada yayınlamış olan "How To Hydroponics 4th Edition" satın almak isterseniz internet üzerinden sipariş verilebiliyor ama download edebileceğiniz yerlerde varmış arkadaşım arkadaşı söyledi
Herkese kolay gelsin.


Düzenleyen murats : 27-05-2009 saat 13:31
murats Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön