View Single Post
Eski 21-05-2009, 10:05   #15
doğalbahçe
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Sn.panda

Sapanca ilçesinde yeşil leylandi yetiştiriciliği yapmaktayım, sorununuzu okuyunca biraz hayret ettim desem yalan olmaz, esasında yeşil leylandiler toprağa adaptasyonları kolay olan dış mekan bitkileridir. Kasım ayında tutma oranının yüksek olması gereken bir dönemdir, yanlış anlamadıysam leylandileriniz dikim öncesi saksı da ekili değildi, çıplak kök olarak alınmıştı. Çıplak kök alınan türlerde risk her zaman için muhtemeldir. Yapılan işlemlerde her hangi bir olumsuzluk gözlenmemektedir. Çıplak kök olarak belirttiğim üretici tarlasına leylandiyi ekmiş burada büyütmüş daha sonra bu ürünlerini satmak amaçlı sepetlere aktarmış olabilir. Bu şekilde ise tutma şansını, saksıda yetişmiş leylandiye oranla çok düşüktür.

Alt kısımlardaki saraltıların Hastalıkla ilgili olmayacağını düşünüyorum , leylandinin toprağa tutmadığını göstermektedir. Ayrıca leylandileriniz boyları 2.5- 3 metre gibi fotoğraflardan gözlemledim bilmiyorum yanlış tahmin etmediysem. Büyük ağaçların toprak adaptasyonları kolay olmamaktadır.

Çit amaçlı düşünüyorsanız yeşil leylandiler idealdir, yeşil leylandi türü haricinde yine servi türlerinden gold riader olabilir, smargart türü olabilir, alev ağacı adı verilen türler vardır bu türler çalı tipi türlerdir ekilebilir diye düşünüyorum. Saygılarımla.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön