View Single Post
Eski 27-09-2006, 10:27   #27
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Bizim buralarda bu gelenek bir nebze olsun devam ediyor. Meyan kökünden yapılan "meyan şerbeti" Ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi.

Sıcak yaz günleride, buz gibi içilen meyan şerbetinin damakta bıraktığı ferahlık, uzunca bir süre insanı hoş bir lezzetle baş başa bırakıyor. Şimdilerde artık eskisi gibi şerbeti sırtında satan şebetçiler çok azalmışsa da, Ramazanlarda bu gelenek tekrar gün yüzüne çıkıyor.

Ben evde meyan kökünden sürekli olarak bulundururum. Vazgeçemediğim bir tadı vardır şerbetin. Bu nedenle her zaman olmasa da arasıra bu güzel içeceği içmeye devam ediyorum.

Hem sağlık yönünden de çok faydası var. Kolanın hammaddesi olarak da zaten meyan kökü gösteriliyor. Kola içmektense, meyan şerbeti içmeyi tercih ediyorum. Renk olarak tıpatıp benzemekle birlikte, lezzet olarak bence meyan şerbeti çok daha güzel. Bunun yanında vucuda sağladığı faydalar da cabası...

Millet olarak, sonradan sofralarımıza girenve özellikle de en sinir olduğum şey olan: "Ramazanla kola reklamların artması ve sanki kola Ramzan sofralarının vazgeçilmesi gibi gösterilmesine" karşı, milli içeceklerimize sahip çıkmalıyız ve hergeçen gün bir zararı daha ortaya çıkan ve birçok ülkede yasaklanması gündemde olan koladan uzak durmalıyız...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön