View Single Post
Eski 10-05-2009, 11:23   #131
tarik1907
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 13
Sarracenia larım ve sorularım.

Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bauhausda gördüğüm CP lerden 2 saksı aldım ancak bazı sorularım olacak forumun çoğunu okudum ama bazı konularda kaybolduğumu söyleyebilirim. Öncelikle türlerini linktekilere bakarak benzeterek

http://www.sarracenia.com/galleria/floor2.html

1.Sarracenia purpurea ve
2.Sarracenia leucophylla **** buna benzer bir tür.
olarak belirledim. Ozmos cihazım olduğu için şanslıyım ve diplerine bir kap koyup içinide osmos suyu ile doldurarak güneş gören bir yerde şimdilik muhafaza ediyorum. Sorularım ise şunlar.

1.Sarr. purpurea nın ibrikleri dolu ve kendiliğinden su toplar iken diğer leucophllya da ibriklerinde su görmüyorum acaba doldurmalımıyım?
2.İnternetten uzun fiberli kurutulmuş(sarı-beyaz hale gelmiş) sphagnum sipariş ettim perlit ile karıştırıp saksılarını büyütmelimiyim mevimsel olarak uygun bir dönemdemiyiz. Bu konuda dikkat etmem gerekenler nedir mesela köklerin hava alıp almaması eski sakıdan çıkan toprağı aynen büyük saksıya aktarıp etafınımı yeni mazemeyle doldurmalıyım **** ne gibi bir işlem uygulamalıyım.
3. Saksıda birden fazla soğan var gibi görüyorum bunları eğer saksı değiştirecek olursam bölsem olurmu mevsimsel olarak bunun için iyi bir zamanmıdır.
4.Bu 2 bitkinin soğuğa olan toleransı nedir acaba sürekli balkonda tutsam gece-gündüz uygun olurmu.
5. Ve en merak ettiğim kısım CP lerim ne kadar etobur ve saldırgan . İbriklerini arılarla doldurduklarıı görebilecekmiyim yoksa ufak sineklerlemi idare edicem??

Biraz uzun oldu ama genel olarak su-torf-perlit-sphagnum gibi konuları forumdan okudum öğrendim ama sorduğum detaylarda biraz kayboldum açıkcası.

Fotograflarınıda Ekliyorum.

Eklenen Resimler
 
tarik1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön