View Single Post
Eski 07-05-2009, 08:38   #75
optimus
Ağaç Dostu
 
optimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: manisa
Mesajlar: 419
Bazı çiçeklerimde inanılmaz oranda yaprak bitleri var, bitkilerimi ellemeye dahi tiksiniyorum, o minicik şeyler çok sinirimi bozuyor. 3 bitkim özellikle talan edilmiş durumda. (onları arka balkonuma aldım, karantinaya, diğerlerine bulaşmasın diye) fotolarını ekliyorum.

saksı gülüm için ne yapayım? bütün çiçeklerini kesip atıp tekrar yaprak ve çiçek vermesini mi bekleyeyim? yaprak namına hiç bişey kalmadı çünkü, çiçeğinde de katlarının arası bit dolu.

2. olarak cineralia var o da bit dolmuş, ona ne yapayım? sizce uğraşmama değer mi? babam almıştı, tek yıllık bir bitki olduğunu duyunca hiç hoşuma gitmemişti, üstelik ne çelik ne tohum bir daha üretebileceğim bir bitki değil.

diğer büyük olanı da (ismini bilmiyorum) şimdi banyoya getirdim, orda mümkün olduğunca tazyikli su tutmaya çalışacağım. onda daha çoktu ama bütün çiçeklerini kurutana kadar sömürdüler, artık rahatlaya kaldılar galiba. biti azalmıştı oldukça, sadece bir tek sürgünde baya bir doluşmuşlar onu da koparttım.

ev yapımı ilaç bölümünü biraz okudum. tazyikli sudan sonra sadece kaynattığım biberi yapraklarına püskürtsem şimdilik kafi gelir mi? daha sonra ısırgan otu tarifini deneyeceğim (çarşıya çıkmam lazım da); ve oksijenli su alacağım.

zaman zaman bitkilere oksijenli su sıkmak iyi midir?

son olarak geçen balkonu yıkarken minicik bir kırmızı örümcek gördüm, bu bahsettiğiniz kırmızı örümcek mi bilemiyorum? resmini de hiç görmedim (tam araştıramadıysam ya da gözden kaçırdıysam kusuruma bakmayın site de göremedim). bitkilerimde pek bir sorun yok gibi. ama önleyici çeşitli şeyler yapmak lazım mı? böceklerden gına geldi bana artık.

Eklenen Resimler
    
optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön