View Single Post
Eski 07-05-2009, 08:03   #89
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
x-29 Arkadaşıma gübreleri uygulama görüşüm.

Arkadaşım bütün gübreleri ele aldığımızda içeriğine bağlı olarak yoğun, hızlı, zengin diye tabir ederek bunların bitkiye ve topraklara yaraşlılığına bakarak değerlendiririz fakat seninde bildiğin gibi biz önce topraklarımızı beslemek durumu ile olaya yaklaştığımızda hiç bir gübrenin solucan gübresi kadar topraktan bitkiye geçişte yarayışlı forumda görmemiz mümkün gözükmüyor.

Bizim burada yapacağımız uygulama toprağa gübreyi doğrudan değilde, kompost formuna sokarsak toprağa ve bitkilere daha uygunluk gösteren durum arz edecektir. Ben hiç bir zaman gübreleri toprağa doğrudan uygulamaktan yana değilim.

Şu bizim ortak noktamızı da belirtmeden geçemiyeceğim bizler toprak ve bitki besleme konularında klasik olan mineral ( Ticari-Kimyasal ), her türlü hayvanların dışkılarından oluşmuş ahır gübreleri ni uyglama konusunda kendini aşmış nadir insanlar olarak bu gübrelerin uygulamalarını kompost yaparak, daha ileri uygulamalar olan solucan kompostunun bilincine varmış kişilere yaraşır uygulamalar içinde olmamız gerekir.


Düzenleyen epsody : 07-05-2009 saat 12:40 Neden: imla hatası
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön