View Single Post
Eski 07-05-2009, 02:55   #70
cigdemdogan
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gece Mesajı Göster
Maydonoz tohumlarımız da hazır, kiraz domateslerimiz ve kişniş ile yer fıstıklarını da cigdemdogan müjdeledi. O papağan fıstıklarını yetiştirip, yersek bizi susturabilene aşkolsun yani!
Sayın Gece, tohumlar için sözüm sözdür. 17 Mayıs Pazar günü anne ve babamla hobi bahçesine gelmek için plan yaptık. Umuyorum ki forumdan bir çok kişi o gün orda olur. Sanıyorum İstanbul'da yaşamıyor ama keşke Güler hanım da tekrar gelebilse. Sevgili Malina uygun olduğu her şartta zaten başı çekiyor
Annem sizler için mercimek köftesi yapacak. ( Hani belki kandırırım da gelirsiniz diye söylüyorum çünkü, olabildiğince çok kişiyi tanımak istiyorum.)

Bunun dışında hemen yarın sabah, yerfıstıklarından biraz çimlenmesi için dikmeli miyim? Yoksa orda direk toprağa mı uygulayacağız? Daha önce hiç yerfıstığı ekimi duymadığım için soruyorum. Olur derseniz hemen torf içine koyarım ( kabuklarıyla direkt sanırım ), biz gelene kadar da çimlenirler. Cherry domateslerden de bikaç tane çimlendirmeyi düşünüyorum. Havalar ısındı, çabucak bir buçuk haftada büyürler gibime geliyor.

Birde koskoca bir Aloe Vera'm var. Dibinde de birsürü sürgün. Onu da getirmeyi düşündüm. Bahçenin bir köşesine dikeriz. Güneşte çalışırken kavrulan cildimize, topraktan sonra kuruyan sertleşen ellerimize, koparır koparır süreriz. Hatta komşularımız da kullanır. Ne dersiniz?

Başka ne getirebilirim, deneyimsiz olduğumdan bilmiyorum pek. Eğer sadece sebze ve çiçek değilde, ağaç da dikebiliyorsak, tohumdan bayağı bir büyümüş 2-3 yaşlarında Arabistan hurmalarım var. Ve yerini, saksısını değiştirdiğim için solmaya yüz tutan malta eriklerimi ve Malatya kayısımı canlandırabiliriz belki. Bir de kocaman bir palmiyem var.

Hatta ormanın içine gömmek için bir poşette ceviz, fındık getirmeyi düşünüyorum. İlerde kuşlar yerler belki, kimbilir sincaplar da vardır
Bunlar benim aklıma gelenler, ağaç dikilebiliyorsa uygundur derseniz keyifle getiririm.

Aslında bir de çardak kısmına sarmaşıklar güzel olur diye düşündüm. Babamın çalıştığı hastanenin bahçesinde varsa yasemin isteyeceğim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Çok heyecanlıyım sanırım..

cigdemdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön