View Single Post
Eski 21-09-2006, 14:30   #6
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Ardic telleme ve budama

Arkadaslar herkese iyi gunler. Bu gun, Sali aksami katildigim bonsai toplantisinda, arkadasimiz Steve`in, ardic agacinda yaptigi telleme, budama ve sekillendirme calismalarini sizlere resimlerle anlatmaya calisacagim. Daha sonrada arkadaslarin toplantiya getirdigi bazi agaclarin resimlerini ekliyecegim.

Steve 1983 de bir fidancidan aldigi bu ardic agacini once cascde tarzinda yapmayi denemis,sonra guzel durmaycagini gorup vaz gecmis .Agaci genisce bir bonsa saksisina dikip bahcenin bir kenarina birakmis.Yillar sonra agaci teleyip budayip sekillendirmeye karar vermis ve bunu da bizlerle paylasmak istemis. Steve`in agacina verecegi sekil kabaca aklida imis yalniz hangi dallari kullanacagini tam olarak kestiremedigi icin butun kullanabilecegi dallari once telledi,daha sonra istemedigi dallari tellerle birlikte kesip alacak. Ta bastan ardicin sekillenmesinin kati Japon kurallarina uyup sag, sol, arka ve on dal dizimi olmayacagini soyledi.Agacin uzerinde icindan galdigi gibi calisacagini,
iki saat icerisinde yapabileceginin en iyisini yapmiya calisacagini belirtiken,
Agac tellerken zefkle calistigini ve bunu yaparken de dinlendigini eklemeyi unutmadi. Asagida Steve`in calismalarini bulacaksiniz.

W.G.C Bonsai group 006.jpg

Ardic`in hicbir calisma yapilmadan onceki gorunusu.

W.G.C Bonsai group 007.jpg

Ardic`in yakindan gorunusu

W.G.C Bonsai group 012.jpg

Steve tellenecek dallara bakiyor

W.G.C Bonsai group 013.jpg

Ve dallari tellemeye basliyor.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön